Велико Търново. Единадесет ученици от Езикова гимназия Проф. д-р Асен

...
Велико Търново. Единадесет ученици от Езикова гимназия Проф. д-р Асен
Коментари Харесай

Ученици от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха дипломи за завършен курс по екскурзоводство в Лапидариума на Археологическия музей във Велико Търново

Велико Търново. Единадесет възпитаници от Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ получиха дипломи за приключен курс по екскурзоводство в Лапидариума на Археологическия музей във Велико Търново. Това съобщавиха от пресцентъра на Регионалния исторически музей .

Учениците, 10 девойки и едно момче, завършиха двегодишния курс на образование в Клуб „ Млад екскурзовод ” при Общински детски комплекс – Велико Търново. Те са от 11 клас, владеят британски, съветски, френски, испански и немски език, имат съществени знания за българското Средновековие и Възраждане и по време на курса са придобили умения за другарство и връзка с друга публика.

Удостоверенията бяха връчени от шефа и зам.-директора на Регионален исторически музей - Велико Търново доктор Иван Църов и доктор Миглена Петкова и доктор Светлана Атанасова, организатор в отдел „ История на България XV-XVIII век “.

Това е осемнадесетият випуск младежи, които се образоват в тънкостите на екскурзоводската специалност и натрупат познания за историята на Велико Търново и музейните обекти в Клуб „ Млад Екскурзовод “, управителен от Мария Джамбазова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР