Велико Търново. Днес стартира основният и дългоочакван ремонт на осветлението

...
Велико Търново. Днес стартира основният и дългоочакван ремонт на осветлението
Коментари Харесай

Велико Търново: Започна основният ремонт на осветлението на стадион „Ивайло“

Велико Търново. Днес започва главният и дълго чакан ремонт на осветлението на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Реконструкцията е финансирана от Министерството на младежта и спорта и е резултат от градивни диалози, извършени сред кмета на старопрестолния град Даниел Панов и спортния министър Красен Кралев. Още напролет министър Кралев пое ангажимент за обезпечаването на средствата, а спазеното заричане е следващата добра вест за великотърновци, както и още едно заричане, поето и изпълнено от кмета Даниел Панов и екипа му.
Изпълнител на дейностите е компания „ ХИТ “ ООД, която завоюва оповестената от Министерството на младежта и спорта социална поръчка за главен ремонт на осветлението на стадион „ Ивайло “. По-рано през днешния ден представители на държавната институция, на изпълнителя и на Община Велико Търново подписаха протокол за откриване на строителна площадка.
Проектът планува потребление на съществуващи кабелни трасета, като компрометираните захранващи кабели ще бъдат шунтирани. Всички останали ел-елементи и разпределителни табла по съществуващите мачти ще бъдат демонтирани. Новите мачтови прожектори ще бъдат захранвани единствено с нови кабели от дроселните табла.
Предвижда се изцяло разчистване на корозирало покритие на мачтите и нанасяне на два пласта нова багра. Състоянието на стълбовете е положително, няма установени недостатъци по метала и по връзките сред обособените градивни детайли.
Новите 168 прожектора ще обезпечат изискваните 1200 lux отвесна осветеност от Наредбата за национално клубно лицензиране на БФС. На всяка мачта ще има по 42 прожектора, които ще бъдат захранени симетрично от две разнообразни трафо-машини.
Очакванията са, че прожекторите ще проработят до края на септември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР