Велико Търново. Детският фестивал Отворено сърце“ събира във Велико Търново

...
Велико Търново. Детският фестивал Отворено сърце“ събира във Велико Търново
Коментари Харесай

Велико Търново: Фестивал събира 1500 деца от цяла България

Велико Търново. Детският фестивал „ Отворено сърце “ събира във Велико Търново 1500 деца от цяла България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . От през днешния ден до края на уикенда малчуганите и младежите ще се веселят в остарялата българската столица, ще пеят и танцуват, ще покажат уменията си в разнообразни занаяти, ще показват наученото в часовете по свободноизбираемата дисциплинираност „ Фолклор на етносите “.
Петнадесетото издание на културно-образователния конгрес бе намерено от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков. В приветствените си думи той уточни, че фестивалът е образец за работещ модел на интеграция, в центъра на който са сложени децата, младежите, образованието и опознаването на другите култури. Карабаджаков акцентира, че старопрестолният град е образец по какъв начин хората от разнообразни етноси живеят в съгласие и взаимна поддръжка.
Откриването почетоха също регионалният шеф проф. Любомира Попова, представители на държавни и просветителни институции, на неправителствени организации, също и дипломати.
Традиционният за летния културен календар фестивал „ Отворено сърце “ е проведен от Център за междуетнически разговор и приемливост и е подсилен от Община Велико Търново. Събитията се организират в парк „ Марно поле “, край Летния спектакъл.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР