Великият Роджър Федерер спечели титлата от турнира в родния си

...
Великият Роджър Федерер спечели титлата от турнира в родния си
Коментари Харесай

Федерер спечели рекордна 10-а титла в родния си Базел

Великият Роджър Федерер завоюва купата от шампионата в родния си град Базел (Швейц, €2,08 млн.) за рекорден 10-и път. 38-годишният Маестро, чиято кариера в тениса стартира като подавач на топки в зала " Санкт Якбос ", победи във вчерашния край участващия с " уайлд кард " Алекс де Минор (Авл) с 6:2, 6:2.

Двубоят продължи единствено 1:08 ч., откакто Федерер не даде нито една точка за пробив на своя противник, а в същото време осъществя 6 от 8 благоприятни условия, до които доближи в подаването на 20-годишния австралиец. В целия шампионат Роджър не загуби нито един сет.

За дългогодишния №1 в света това е четвърта купа за 2019 година и общо 103-та в кариерата му. Така той се приближи с още една крачка по-близо до абсолютния рекордьор по най-вече извоювани шампионати - американската легенда Джими Конърс (109). За швейцареца това е втори друг шампионат с двуцифрен брой титли след конкуренцията на трева в Хале (Гер), където също е 10-кратен първенец.

Вчера купа на родна земя извоюва и Доминик Тим, който победи във Виена (Ав, €2,3 млн.). На финала лидерът в схемата се наложи над Диего Шварцман (Арж) след поврат с 3:6, 6:4, 6:3. За Тим това е първа купа на домашна сцена при 10-ото му присъединяване в столичната конкуренция. Общо това е пета купа през сезона и 16-а в кариерата на 26-годишния австриец.

Тази седмица следва последният за годината шампионат от сериите " Мастърс " в тениса - в Париж (Фр, €5,2 млн.). В зала " Берси " присъединяване ще вземе и Григор Димитров, който по волята на жребия в I кръг ще срещне получилия " уайлд кард " от домакините Юго Умбер (Фр). При възможна победа във II кръг противник на българина ще бъде поставеният под №12 Давид Гофен (Бел), по право почиващ на старта на главната скица.

Димитров и Умбер до момента не са се срещали в формален мач.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР