Великите дела на личности, които вече не са на тази

...
Великите дела на личности, които вече не са на тази
Коментари Харесай

Кръщават улица в София на Боян Петров

Великите каузи на персони, които към този момент не са на тази Земя, само че задълго остават в паметта ни, са в положение да ни накарат да мислим,че индивидът в действителност се поддава на съвършенство. Именно те ни припомнят да посрещаме всеки ден с чувството, че ще бъде прекрасен и си заслужава да вършим това, което ни се коства добра концепция.

В този дух - всеки подвиг и уместно отношение към живота следва да се снабди с уместно неведнъж самопризнание. Затова и улица в София ще носи името на алпиниста Боян Петров, който и не беше открит в Хималаите през 2018 година макар извършената мащабна спасителна акция. Това е решението на комисията по обучение и просвета в Столичния общински съвет. Улицата се намира в квартал " Манастирски ливади - Изток ".

„ На 31 юли 2014 година Боян става първият българин, изкачил именития К2 – първенецът на Каракорум - и то с единствен за сезона „ дабъл хедър “ (последователно нанагорнище на два осемхилядника), освен това със международен връх в бързината, единствено за 8 дни. Той e и едвам 35-ият човек в света, изкачил три осемхилядника за по-малко от 100 дни. Всички свои върхове Боян изкачи без помощта на кислородна маска и носачи, а чрез желязната си воля, умела тактичност и неуморна физическа подготовка. ", гласи известието на кмета на регион „ Триадица “.

Другата добра вест е, че последният му героизъм е екранизиран и премиерата е на 29-и ноември в рамките на “Киномания ” и “Дни на провокациите ”. “Отново съм тук ” (Here I am, Again) ще можем да гледаме по кината в цялата страна от 3 декември. 

Междувременно ще имаме опция да се насладим на две фото изложения преди кино премиерата в София. Между 1-ви и 22-ри ноември в пространството пред “Кино Кабана ” до НДК ще бъде показана първата от тях. Тя ще представи част от участниците и локациите във кино лентата. Между 22-ри ноември и 6-и декември пък в градината на “Кристал ” ще бъде показана и втората галерия, която ще включва селекция от кино фрагменти и фотографии от персоналния списък на Боян Петров.
Церемония в подножието на К2 уважи Атанас Скатов и неговия мощен дух
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР