Велики Преслав. Великопреславският районен съд уважи искането на Районна прокуратура

...
Велики Преслав. Великопреславският районен съд уважи искането на Районна прокуратура
Коментари Харесай

Великопреславският районен съд уважи искането на Районна прокуратура – Шумен и остави в ареста двама от трафикантите, задържани с чужденци край града

Велики Преслав. Великопреславският областен съд почете настояването на Районна прокуратура – Шумен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 21-годишният К.Р. и 34-годишният Т.К., в чиито коли бяха открити и арестувани общо 10 непознати жители, минали без позволение през границата на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна . Третият трафикант – 31-годишният З.С. ще бъде освободен от ареста против „ парична гаранция “ в размер на 2000 лв..

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за това, че за да набират за себе си имотна полза незаконно подпомагали чужденци да преминат в страната в нарушаване на закона - закононарушение по член 281, алинея 2 от Наказателен кодекс. Единият от тях – 34-годишният Т.А. към този момент бил осъждан и е направил действието в изпитателен период по предишно наказание за друго закононарушение.

Работата по формираните досъдебни производства продължава под управлението и надзора на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. Определението на Районния съд във Велики Преслав предстои на обжалване.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР