Великден - безспорно един от най-светлите християнски празници, който ревниво

...
Великден - безспорно един от най-светлите християнски празници, който ревниво
Коментари Харесай

5 причини да не изхвърляте черупките от яйца

Великден - несъмнено един от най-светлите християнски празници, който ревностно пази вековна традиция - боядисване на великденските яйца. А това сигурно значи едно нещо - към вас ще има куп от черупки, който е доста евентуално да изхвърлите на боклука без да се замислите. Не бързайте, не го правете! С тези черупки могат да се създадат невероятни неща!
Наторете растенията си
Ако отглеждате растения и цветя в къщи в саксии или имате градина, черупките от яйцата ще ви бъдат от огромна изгода. Те ще подхранят добре минералите в състава на почвата за растенията ви. Трябва единствено да ги натрошите на ситни късчета и да ги смесите с почвата.
За красива кожа
За задачата в съд с оцет пуснете една черупка от яйце. Оставете 2 дни да се накисне добре. След това с памучен тампон нанесете върху различите раздразнения по кожата, акнетични пъпки, зачервявания. Наситения оцет с минерали от черупката ще ви помогне за намаляването на такива възпаления и ще направи вашата коя по-красива.
За разсад
Яйчените черупки са извънредно подобаващи за съдове, в които желаете да извършите разсад и да посеете семена за млади растения. Те обогатяват в допълнение почвата с минерали, които подтикват бързото покълване.
За отстраняването на петна от термоси
Любителите на излетите измежду природата и кафето, които непрестанно носят със себе си термоси с черната напитка, евентуално добре знаят какъв брой е мъчно да се отстранен петната от кафето, които са останали навътре в термоса. Може още веднъж да прибегнете до натрошените черупки. Смесете ги с гореща вода и напълнете 1/3 от термоса. Затворете и добре разклатете. Черупките чудесно ще оберат  наслагванията от кафе, а горещата вода ще помогне бързо да се разтворят. След това единствено измийте термоса.
За да има кафето ви по-мек усет
Ако сте си купили кафе с по-кисел усет и не ви подхожда, може да го омекотите /вкуса/, като го смесите с авансово стрити доста тънко черупки, които сте накиснали в оцет. Черупките са богато на калциев карбонат, който отлично ще обезврежда киселинността на кафето.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР