Веганството – начин на живот, при който се избягват месото

...
Веганството – начин на живот, при който се избягват месото
Коментари Харесай

Как веганската диета влияе на тялото ви

Веганството – метод на живот, при който се заобикалят месото и млечните артикули, става все по-популярнo.

От 2008 година насам се следи 350% нарастване на броя самоопределили се за вегани единствено в Обединеното кралство, оповестяват от The Independent. Хората имат разнообразни претекстове – от опасения за хуманното отношение към животните до паники за околната среда или религиозни аргументи.

Голяма част от тях обаче просто търсят по-здравословна диета. Изследванията демонстрират, че веганството може да има изгоди за здравето, в случай че е добре планувано. За тези, които са се придържали към диета, богата на месо и млечни артикули, през по-голямата част от живота си веганството може да докара до обилни промени в организма.

Първите няколко седмици

Първото нещо, което ще забележите, е повишение на силата с премахването на обработеното месо и замяната му с плодове, зеленчуци, варива и ядки. Тези храни ще покачат равнищата на витамините, минералите и фибрите и ще оказват помощ за поддържането на непрекъснати енергийни равнища.

С увеличение на времето без скотски артикули има възможност за промени във функционалността на червата - или към по-редовен, здравословен модел, или към увеличение на подуването.Това се дължи на по-високото наличие на фибри във веганската диета и едновременното увеличение на въглехидратите, които ферментират и могат да причинят синдром на раздразнените вътрешности.

В последна сметка позитивните промени в разнообразието на бактериите в дебелото черво зависи от това дали веганската диета се състои от модифицирана храна и рафинирани въглехидрати или е добре планувана и уравновесена.

Повече може да прочетете ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР