Веднъж една жена дошла при известен старец за изповед и

...
Веднъж една жена дошла при известен старец за изповед и
Коментари Харесай

Кратка молитва към Богородица за избавление от беди

Веднъж една жена пристигнала при прочут дъртак за изповед и най-после го помолила за съвет по какъв начин да се отърве от неприятностите? „ Много неприятности и скърби са дело на дявола “, споделил той … „ А да ни избавят от тях ще ни помогне Господ Бог и молитвата към Него и, несъмнено, към Застъпницата Усърдната Пресвета Богородица “.

Въпросната жена ни сподели и каква молитва към Пресвета Богородица този дъртак я посъветвал да чете. Публикуваме вв по-долу – тя е много къс и като цяло е елементарен за запомняне.

Основното е, че посредством религия в Божията берекет и застъпничеството на Божията майка молитвата помогнала на тази жена. Животът на децата й почнал да се усъвършенства, обстановката на работа се подобрила, финансовото положение се нормализирало: неприятностите и скърбите взели да отстъпват…

Така Пресвета Богородица може да помогне на всеки от нас! И в действителност (това е нашето мнение): въпросът може би не е в броя на изречените молебствия! Какво е главното в молитвата към Пресвета Богородица?

1) Да се молим с вярата, че ще има помощ;

2) Молете се откровено, прекарвайки всяка дума да минава през сърцето и душата.

3) Опитайте се да бъдете добър човек, да грешите по-малко.

Колко постоянно би трябвало да се обръщаме към Богородица? Разбира се, налага се да четете молитва най-малко един път дневно, само че все пак всеки избира това за себе си!

Когато сърцето и душата изискат – обърнете се към Божията майка: Тя ще помогне, ще се застъпи, ще избави от беди, ще избави!

И по този начин, публикуваме тази къса молитва в 3 реда към Божията майка за освобождение от беди, която старецът предложил на жената). Има я в православните молитвеници.

Отвори ни вратите на милосърдието, благословена Богородице, с цел да не погинем ние, които на Тебе се надяваме, само че да се избавим посредством Тебе от беди, тъй като Ти си избавление за християнския жанр.

Запазете я, другари мои, и дано Пресвета Богородица ви избавя от житейските беди! Нека всичко е наред! Така ще бъде – най-важното е да имаме вяра и да се молим!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР