Вечното дерби може отново да прикове вниманието на баскетболните фенове

...
Вечното дерби може отново да прикове вниманието на баскетболните фенове
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски могат да се срещнат още на полуфиналите в НБЛ

Вечното дерби може още веднъж да прикове вниманието на баскетболните почитатели още при започване на идващия месец. Напълно допустимо е ЦСКА и Левски да се срещнат в полуфиналната фаза от Националната баскетболна лига. Двата тима заемат надлежно трето и седмо място, само че с оглед програмата на „ сините “ до края на постоянния сезон, изкачването им до шеста позиция не е задача невъзможна.

„ Армейците “ са на трета позиция в таблицата с 19 триумфа и 8  загуби в сметката си, като техният актив от точки е 46. Само с точка повече на второ място е тимът на Балкан (20/7 – 47 точки). Баскетболистите на Димитър Ангелов пък са седми в класирането с баланс 13-14 и 40 точки. Те обаче имат действителен късмет да се изкачат на шесто място, измествайки оттова Берое (13/15 – 41 т.).
19  НБЛ: ЦСКА - Левски
До края на постоянния сезон в елита на българския баскетбол ЦСКА ще изиграе още три мача. На 19 април (сряда) „ алените “ одобряват Ямбол, по-късно на 23 април (неделя) гостуват на Черно море Тича във Варна, а на 26 април (сряда) още веднъж са посетители, този път на Академик в Пловдив.
19  НБЛ: ЦСКА - Левски
„ Сините “ също ще се изправят против три тима по пътя си към по-предно класиране в постоянния сезон. На 19 април (сряда) те ще одобряват Академик Пловдив, по-късно ще домакинстват на Ямбол на 22 април (събота), а на 26 април (сряда) гостуват на Шумен.

ЦСКА и Левски изиграха три мача в НБЛ през този сезон. В първата среща на 21 ноември – „ сините “ победиха с 95:92, по-късно играчите на Росен Барчовски завоюваха два пъти против безконечния си противник като хазаин – на 21 януари (78:52) и на 5 април (77:72).

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР