Вече всички сте видели красивите кадри на пълното слънчево затъмнение,

...
Вече всички сте видели красивите кадри на пълното слънчево затъмнение,
Коментари Харесай

Астронавтите от МКС пуснаха снимка на Слънчевото затъмнение от Космоса

Вече всички сте видели красивите фрагменти на цялостното слънчево затъмнение, което мина през Северна Америка, само че от НАСА разгласиха панорама, която малко определени хора могат да видят в живота си. Астронавтите на Международната галактическа станция също следиха затъмнението, само че не обърнати към Слънцето, а към Земята, съобщи БТВ.

На фрагментите се вижда голямата сянка на нашия единствен сателит Луната да минава постепенно по повърхността на планетата ни.

Международната галактическа станция се намира на 402 километра над повърхността на Земята. В продължение на месеци от НАСА нагласяха височината и траекторията на орбитата на станцията по този начин, че да извършат наблюдения върху слънчевото затъмнение. На видеото виждаме още по какъв начин сянката минава от Ню Йорк до Ню Фаундленд в Канада.

Международната галактическа станция не може да бъде следена от Земята по време на слънчевото затъмнение, защото МКС отразява слънчевата светлина. Когато я виждаме в небето МКС наподобява като дребна ярка точка, която се движи бързо през небосвода.

Това е най-продължителното затъмнение от 1806 година насам и дава неповторима опция на учените да вършат проучвания. Друго неповторимо съвпадане е, че част от градовете в Щатите виждат цялостно слънчево затъмнение за повторно в границите на 6 години – нещо, което се случва нормално на всеки 366 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР