Вече трети ден горски служители участват активно в гасенето на

...
Вече трети ден горски служители участват активно в гасенето на
Коментари Харесай

Над 100 горски служители участват в гасенето на пожарите край Чепеларе


Вече трети ден горски чиновници вземат участие интензивно в гасенето на пожара в региона на Чепеларе. Над 100 представители на Южноцентрално държавно дружество Смолян, Регионална дирекция по горите, пожарникари и доброволци вземат участие в битката с огъня, който продължава да бушува над село Хвойна.

Пожарът е в борова гора, като засегнатата повърхност е към този момент над 1000 дка. Има обособени огнища, които не са локализирани. Продължава работата и с тежката техника на Южноцентрално държавно дружество, с която се обезпечава достъп за противопожарните коли през труднодостъпния  терен, вършат се просеки против разпространяването на огъня. На терен в битката с огнената буря са чиновници на ЮЦДП и на държавните горски стопанства в Хвойна, Смолян, Широка лъка, Кормисош, Извора, Смилян, Михалково, Славейно, Златоград, Ардино, Асеновград и Пловдив. През нощта шест екипа на пожарната са дежурили, с цел да не се допусне разпространяване на пламъците. Днес напъните също ще бъдат ориентирани огънят да бъде стеснен, с цел да не слезе към „ Синият хан “ и с. Хвойна.

В преодоляването на пожара и през днешния ден ще се включат двата хеликоптера. За момента няма заплаха за околните обитаеми места. В частта към основния път пожарът остава ограничен
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР