Вече сме в комуникация с турската прокуратура и още днес

...
Вече сме в комуникация с турската прокуратура и още днес
Коментари Харесай

Сарафов: Още днес ще изпратим молба за правна помощ към Турция

Вече сме в връзка с турската прокуратура и още през днешния ден ще изпратим молба за правна помощ. Това е безочливо и безпардонно нахлуване против еднообразен служител на реда. Убеден съм, че ще установим причинителите.

Това съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов след убийството на български граничен служител на реда, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заместникът на основния прокурор дойде в Луковит, където при интернационална интервенция е разрушена група за трафик и принуждаване към милостиня. Междувременно обвинител номер едно Иван Гешев също взе отношение по случая: " Тъжен професионален празник за Министерство на вътрешните работи - съболезнования към околните и сътрудниците на починалия чиновник на Гранична полиция. Прокуратурата ще поддържа всички старания на институциите за битка с престъпността и незаконната миграция ", съобщи Гешев.

Сарафов заяви, че към този момент е разпитан сътрудника на починалия служител на реда, конфискувани са записи от видеокамери – там, където е допустимо.

Да, склонен съм с вътрешния министър Демерджиев, че е нужна смяна в законодателството. Солидаризирани сме напълно с Министерство на вътрешните работи по този въпрос – нужни са законови промени, с цел да може работата на прокуратурата и на Министерство на вътрешните работи да е ефикасна, сподели Борислав Сарафов.

Той заяви, че по случая сега няма арестуван, тъй като стрелбата е пристигнала от турска територия.

Не изключвам български екип следователи да замине за Турция, сподели още Сарафов.

Относно стартиралата интернационална интервенция против проведената престъпност на територията на община Луковит, Борислав Сарафов заяви, че шестима жители, малцинствената общественост на Луковит, са арестувани в Швейцария.

Всички жертви на този трафик, на това гнусно действие, са от Луковит, заяви Сарафов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР