Вече сме в хипотезата на втория мандат и очакваме да

...
Вече сме в хипотезата на втория мандат и очакваме да
Коментари Харесай

Сачева: Чакаме позицията на коалицията, а не само на отделни лица

Вече сме в хипотезата на втория мандат и чакаме да чуем общото мнение на парламентарната група на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", а освен на обособени представители на Политическа партия. Искаме експертно държавно управление с взаимно допустими специалисти, които да изпълнят значимите задания пред България, а не да вършат чистки и гонения. И малко повече примирение и невзискателност от " Продължаваме промяната ", тъй като 37 депутати не допускат те да получат цялата власт и еднолично да сортират хората.

Тези условия има ГЕРБ за възобновяване на замразените през вчерашния ден договаряния за сформиране на държавно управление на ротационен принцип с ПП-ДБ, стана ясно от мнения на депутатката Деница Сачева по БНР. Трябва да се даде опция политическите пристрастености да се уталожат, да бъде зачетен вотът на българските гласоподаватели, да има ясни диалози какви ще бъдат главните задания на едно постоянно държавно управление с стеснен мандат, изясни тя.

Сачева изброи и защо не може да става дума измежду тези задания - чистка в администрацията, смени на шефове на учебни заведения, гонения и прочие, за които се приказва на скандалното съвещание на Националния съвет на " Продължаваме промяната ". Задачите би трябвало да са свързани с огромните тематики пред България - еврозона, Шенген, План за възобновяване.

Депутатката от ГЕРБ на няколко пъти прикани сътрудниците си от Демократична България да излязат с ясна позиция по протичащото се. " В момента Политическа партия с 37 депутати се пробват да узурпират цялата власт, която не им принадлежи, а Демократична България необичайно седи настрани и мълчи. Колегите се пробват повече в ролята на влъхва да влязат, само че е извънредно време тази позиция да бъде изменена и желаеме да чуем какво мисли парламентарната група на Демократична България, а освен на обособени представители на Промяната ", сподели тя.

" Трябва да бъде зачетен вотът на българските гласоподаватели. Трябва да се даде опция политическите пристрастености да се уталожат и да има ясни диалози какви ще бъдат главните задания пред едно постоянно държавно управление с стеснен мандат - ПВУ, Шенген, еврозона, по-плътна евроинтеграция на страната. Те би трябвало да бъдат изпълнени от хора, които имат нужните качества да го създадат. Това са нашите условия. Ние даваме опция на ПП-ДБ да премислят позициите си все още ", изясни още тя. 

По думите на Сачева, когато се приказва за огромните политически задания пред България, Мария Габриел е индивидът, " който има както потенциала, по този начин и подготовката, контактите и политическите качества, с цел да управлява осъществяването на тези задания ".

  " Не сме си представяли нито мащаба, нито метода, по който Политическа партия си показват да упражняват властта ", сподели тя и посочи, че по време на договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ не се е говорило за неща, които се чува на записа на Народно събрание на Политическа партия, че са обсъждани:

" Нито се е говорило за това, че ще се вършат огромни чистки в държавната администрация, нито се е коментирало това, че няма значение по какъв начин ще се упражнява властта - законно или нелегално. Служби, посолства - всичко това, което чухме, за нас беше потресаващо. Това бяха едни скандални обстоятелства, които бяха изнесени ".

ТЕМА преди 1 час 1307 преди 2 часа 1650 преди 2 часа 1259
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР