Вече сме намерили такива хора, заяви Михнев, в отговор на

...
Вече сме намерили такива хора, заяви Михнев, в отговор на
Коментари Харесай

Михнев: „Продължаваме промяната“ ще намери нужния брой депутати за мнозинство

Вече сме намерили такива хора, съобщи Михнев, в отговор на журналистически въпрос. Той посочи, че не е открит нужният брой от 12 депутати, само че " вървим в посока на това да осигурим цялостно болшинство ".

Той добави, че на дневен ред са три доста значими тематики, които директно засягат живота на българските граждани- актуализацията на Бюджет 2022, битката с корупцията и дали ще има План за възобновяване и резистентност. Според него сега се слагат под риск и договореностите, които се вършат на интернационално равнище, за доставка на газ.

От думите му стана ясно, че „ ясно ще се види в идните седмици кой клати страната, кой на коя страна е и кой пази държавността. " Настана време вододелно и време за мъже “, сподели той. Според Михнев през тази седмица няма да бъдат гласувани министерските оставки, които са подадени от министрите на „ ИТН “.

Трети ден искри в обединението: Купуват ли се постове и министри

Миналата седмица Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща ръководството. Той съобщи, че депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат актуализацията на бюджета в частта на обществените ограничения и пенсиите на хората, само че няма да поддържат останалата част, тъй като е нездравословна и води страната към съсипия.

Веднага по-късно " Продължаваме промяната " даде конференция, на която министър председателят Кирил Петков съобщи, че последната седмица вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов на Има Такъв Народ е изискал увеличение на бюджета на Министерство на регионалното развитие с 3,6 милиарда лв.. В противоположен случай министрите от партията на Слави Трифонов са обяснили, че няма да поддържат актуализацията на бюджета.

Премиерът изясни, че първият спор с Има Такъв Народ в обединението е зародил когато са отказани първия 1 милиарда лв. за тези компании.

По думите му вторият огромен раздор с Има Такъв Народ е пристигнал поради неналичието на промяна в КПКОНПИ и предлагането му комисията да бъде управлявана от Бойко Рашков.

Според информация на 24 часа осем депутати са подготвени да изоставен групата на " ИТН " в Народното събрание. Те ще излязат от групата, макар че още нямат твърда спогодба с " Продължаваме промяната ", а занапред ще чакат предложения за партньорство. Още тази седмица може да се наложи привличането на новите самостоятелни депутати към основно гласоподаване.

Осмината се провеждат от подалия оставка състезателен министър на Има Такъв Народ Радостин Василев, който бил срещу спуснатото от партийния водач овакантяване на държавното управление.

В групата нови самостоятелни депутати са досегашната организационна секретарка на Има Такъв Народ Виктория Василева, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев. В групата на Трифонов в Народното събрание по този начин ще останат 13 депутати, колкото са хората и на " Възраждане ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР