Вече седмици ги имаше предупредителните знаци, а сега вече нанесената

...
Вече седмици ги имаше предупредителните знаци, а сега вече нанесената
Коментари Харесай

Знаците бяха видими за Сити още преди Уулвс и титлата е под заплаха

Вече седмици ги имаше предупредителните знаци, а в този момент към този момент нанесената на Манчестър Сити щета е напълно действителна и мъчителна. Втората загуба в Премиър Лийг от началото на сезона за първенците значи, че в този момент самодейността за купата е предадена в ръцете на Ливърпул, откакто тимът на Юрген Клоп държи в ръцете си задатък от цели 8 точки пред този на Джосеп Гуардиола.

Шансовете кандидатът да изпусне сходна безапелационна преднина, въпреки и да има още прекомерно дълго време до завършека на шампионата, са неголеми. Просто тъй като Сити е прекомерно неоснователен в аргументацията си в преследването на третата си поредна шампионска корона.

Поражението против Уулвърхамптън с 0:2 в неделя бе първото за „ жителите “ вкъщи им от декември м.г. и първият им мач без вкаран гол на „ Етихад “ след нулевото тъждество преди 17 месеца с Хъдърсфийлд през май 2018 година, когато купата към този момент беше завоювана публично.



При това момчетата на Гуардиола имаха два дни повече за подготовка на дуела, откакто тези на Нуно Ешпирито Санто играха късно в четвъртък в Истанбул за чудесната и късно пристигнала победа в Истанбул против Бешикташ с 0:1 в Лига Европа. Домакините обаче изглеждаха като този от тимовете, който е изхабил силите си в тежка аудиенция до другия завършек на континента преди няма и 72 часа. Те бяха припрени и летаргични през целия мач с Уулвс и им липсваше онази безмилостна заостреност, която ги направи доминатор в британския футбол в последните два сезона.

Истинската причина Манчестър Сити да не успее да отбрани купата си в Премиър Лийг обаче би била друга: отбраната просто не е на съответното равнище за първенец. Простичко е.

Когато Венсан Компани си потегли, а Емерик Лапорт получи извадила го от строя за дълго време коленна травма, се оформи една защитна четворка, която е почтена за клуб със междинни упоритости в тази лига. Когато почитателите на „ жителите “ броят със спотаен мирис дните до завръщането в игра след контузия на постоянно правещия неточности Джон Стоунс, човек може добре да усети в какъв брой огромни проблеми се е забъркал Сити.



Разбира се, би трябвало да се подчертае отличната игра на „ вълците “ – безупречно проведени в защитната фаза и постоянно на полусъединител за опустошителна контраофанзива или две. Когато обаче Юрген Клоп изгледа запис на второто за сезона сеизмично поражение на огромния му съперник за купата, няма по какъв начин да не потрие предостатъчно ръце в очакване на мегасблъсъка на 10 ноември на „ Анфийлд “. Щом като Раул Хименес, Патрик Кутроне и Адама Траоре са в положение, и го пиша с цялото си почитание, да посеят страха у бранителите на Сити, единствено си представете какво биха им предизвикали Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино, в случай че им се удаде късмет.

Дори и в случай че Стоунс е на линия тогава, е мъчно да не предвидиш по какъв начин офанзивата на „ алените “ ще изстреля серия от торпеда и ще потопи манчестърския транспортен съд под вода. Образът на преквалифицирания в централен бранител деец Фернандиньо, който на земята по тил изригва към небето, до момента в който Траоре чества втория си гол, обобщава изцяло защитата на първенците все още.

Просната по тил и безпомощна.



Ударите на Траоре може и да бяха единствените за гостите в рамката на вратата, но дано това не замаскира умопомрачителната игра в отбрана на домакините. Николас Отаменди изкара ужасяващи 90 минути и яловите му опити да спъне Хименес преди първото попадение граничеха с комичното. Олександър Зинченко, който Гуардиола пусна на почивката вместо нещастния Кайл Уокър, защитаваше както винаги… като крило.

За всички, които Пеп пусна в ариергарда, изглеждаше извънредно мъчно базисното умеене да се подава топката. Повтарям, Нуно Ешпирито Санто изготви и играчите му ослепително извършиха отличен проект, но първенците бяха непростимо небрежни и на моменти посочваха равнища на централизация като на неделно поритване в парка.



На Давид Силва, Рахим Стърлинг и Рияд Марез любопитно липсваха хрумвания и фикция в предни позиции и в случай че и офанзивата има неприятен ден, постоянно ще я има заплахата съединената на пожар защитна четворка най-после да издъни целия тим.

И точно затова Сити, както наподобява, няма да отбрани своята купа.
Дейвид МакДонъл, „ Дейли Мирър “ Премиър лийг 8 кръг, неделя 6 октомври  Манчестър Сити 0:2краен резулат  Уулвърхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР