Вече по света няма човек, чието богатство да се оценява

...
Вече по света няма човек, чието богатство да се оценява
Коментари Харесай

Вече няма човек с богатство над 200 млрд. долара

Вече по света няма човек, чието благосъстояние да се прави оценка на повече от 200 милиарда $, съобщи Блумбърг.

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, който беше единственият със положение от над 200 милиарда $ при започване на тази седмица, също отпадна от тази категория.

В сряда благосъстоянието на Мъск се срина с 13,3 милиарда $ до 198,6 милиарда $. Това се случи, откакто акциите на Tesla поевтиняха със 7% при четвърти следващ ден на разпродажби, достигайки най-ниското си равнище от месец септември насам.

Според показателят на милиардерите на Блумбърг основният изпълнителен шеф на Tesla обаче продължава да е най-богатият човек на планета.  След него се подреждат създателят на Amazon Джеф Безос със 169,5 милиарда $ и шефът на колоса за първокласни артикули Бернар Арно със 155,5 милиарда $.

Богатството на Мъск се е намалило със 71,7 милиарда $ от началото на годината. Неговото положение доближи връх от 340,4 милиарда $ на 4 ноември на фона на рекордно повишаване на акциите на Tesla. Дни по-късно той попита почитателите си в Twitter дали да продаде част от каузи си в компанията, което докара до спад на цената на нейните бумаги. При този спад той изгуби 35 милиарда $ в границите на един ден.

Основателят на Amazon.com Джеф Безос е единственият различен човек, чието благосъстояние в миналото е надхвърляло границата от 200 милиарда $, като това се случи за първи път през април предходната година.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР