Вече никой не знае и не помни дали тази история

...
Вече никой не знае и не помни дали тази история
Коментари Харесай

Историята на спиралата – легенда за едно момиче и една любов

Вече никой не знае и не помни дали тази история е истина, само че през днешния ден, тъкмо 100 години по-късно, наподобява толкоз сантиментално да имаме вяра, че спиралата за мигли е измислена в името на любовта.

През 1914 година Т.Л. Уилямс бил на 19 години, студент, и от всички хора на света най-вече обичал сестра си Мейбъл. Тя била симпатично момиче, само че безцветна, веждите и миглите й били безусловно руси и приятелят й Чат постоянно се заглеждал по други девойки и даже се влюбил съществено в едно от тях. Докато следил нещастната Мейбъл, която се опитвала благодарение на сажди от печката да потъмни очите си и да ги направи по-изразителни, Т.Л. Уилямс решил да й помогне и в лабораторията си забъркал нов, напълно революционен артикул въз основата на вазелин – серпантина за мигли.Легендата твърди, че Мейбъл се омъжила щастливо, а брат й кръстил новия артикул с нейното име и вазелина, главната съставна част – по този начин се родило името Maybelline. Спиралата тогава била суха и се нанасяла с мокра четчица. Отначало Т.Л. Уилямс я продавал по пощата, само че по-късно измислил надалеч по-сигурен метод за реклама -  като притегли актрисите за свои рекламни лица. Така спиралата стигнала Холивуд и към този момент нямало момиче, което да не желае този артикул. Впрочем, актрисите въвели модата да се гримират единствено миглите над очите, тъй като долните хвърляли сянка и на екрана изглеждало грозно.

Историята на спиралата траяла, само че тази на любовта – не. Продажбите на серпантина за очи донесла на Т.Л. Уилямс голямо благосъстояние, само че не му донесла благополучие. Той бил заставен да се ожени, осиновил дете, а в действителност 35 години живял с колегата си Емъри Шейвър. Двамата купили вилата на Рудолф Валентино и засадили в близост голям парк, с цел да се скрият от хорските очи. По тази причина Т.Л. Уилямс бил заставен да продаде бизнеса си и да прекара последните си години в уединение.

Много други известни имена в козметиката съдействали в създаването на формулата на спиралата – Римел, Макс Фактор, Хелена Рубинщайн. Но спиралите на Maybelline били толкоз известни, че десетилетия наред компанията се издържала единствено с помощта на тях. Едва през 1996 година, когато компанията била купена от L’Oreal, към декоративната козметика се добавили и доста други артикули. Но и до през днешния ден във всяка серпантина на Maybelline има мъничко легенда.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР