Вече имаме пълна дигитализация на обработката на документите в морските

...
Вече имаме пълна дигитализация на обработката на документите в морските
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Обработката на документите в пристанищата Бургас и Варна вече е изцяло електронна

„ Вече имаме цялостна цифровизация на обработката на документите в морските ни пристанища и следва хартията изцяло да отпадне. “

Това ккоментира в Бургас министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на представянето на национална система за електронен продан на информация в българските морски пристанища. Системата е създадена от Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ /ДППИ/ по европейски план , оповестиха от отрасловото ведомство. 

Транспортният министър изясни, че цялата информация, събирана до момента на физически носители, към този момент е интегрирана на едно място и ще бъде следена в действително време от всички заинтригувани институции /Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, ИА „ Морска администрация “ и терминалните оператори/.

„ С това реализираме 40% по-голяма успеваемост за фирмите във връзка с време и разноски “ , разяснява Гвоздейков.

Министърът посочи, че планът е още една огромна крачка към цифровизацията на услугите в българските пристанища.

„ Морският превоз има най-голяма подготвеност за прекосяването към е-товарителница, която доста ще улесни бизнеса, само че и ще подсигурява по-добра проследимост и надзор на товарните транспорти “ , уточни Гвоздейков.

„ Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “ е осъществило сполучливо планове за над 40 милиона лв. по Оперативна програма “Транспорт и транспортна инфраструктура “, добави министър Гвоздейков. Министърът заяви, че до края на годината е извънредно значимо да бъдат изпълнени оптимален размер от действия по плана за драгиране на терминал Бургас-запад . Припомняме, че планът беше включен в оперативната стратегия, след освобождението на финансов запас от други планове. В момента изпълнителят прави готовност на нужната техника и до дни следва да стартират драгажните действия .

Георги Гвоздейков. Снимка: Министерство на превоза

„ По-малко време и по-добра логистика са основните изречения, залегнали в построяването на системата. Тя икономисва време посредством електронна обработка на информацията, обвързвана с товарите и улеснява постигането на оптимални резултати за минимално време. Освен, че е високотехнологична, тя е и екологична “ , съобщи заместник-министър Анна Натова.

Участие в събитието взеха ръководителят на Управляващия орган на ОПТТИ 2014-2020 Мартин Георгиев, генералният шеф на Директива за птиците “Пристанищна инфраструктура ” Дирк Пергот, представители на заинтригуваните страни и други.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР