Вече има официално обявен конкурс за организации по оползотворяване на

...
Вече има официално обявен конкурс за организации по оползотворяване на
Коментари Харесай

До края на месеца се подават документи за рециклиране на опаковките

Вече има публично разгласен конкурс за организации по оползотворяване на отпадъците от опаковки. Те ще обслужват 22 от регионите в Столична община за 5 години. Важен аршин, който е заложен е нарастването на броя и разположението на съдовете за разделно събиране на боклуци от опаковки, осведомят от Столична община, цитира Столица.бг

Задължително е претендентите да са Организации по оползотворяване на боклуци от опаковки с позволение по чл.81 по ЗУО. Допълнителен аршин, който е заложен, да разполагат с площадки и подобаващи уреди за авансово отнасяне и  сепариране на събраните разделно боклуци.

От претендентите се изисква да предложат подобаващ План за образуване на системите за разделно събиране на боклуци, който ще бъде оценен и би трябвало да съдържа местоположение, брой и тип на съдовете в схемата, която се предлага. Столична община ще подпише с претенденти, които дават отговор на изискванията и имат най-хубава обща оценка по оповестените критерии.

Според закона, до 1 януари 2018 година общините би трябвало да рециклират най-малко 40% от общото тегло на отпадъците. Столична община рециклира 51% през 2016, осведоми Йоана Христова, зам.-кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура по екология. Срокът за банкет на документите е 30 ноември до 17.00 ч. Допълнителна информация може да се получи на уеб страницата на общината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР