Вече има изплатени компенсации за небитовите клиенти на ток по

...
Вече има изплатени компенсации за небитовите клиенти на ток по
Коментари Харесай

4 млн. лв. компенсации вече са платени на небитови потребители на ток

Вече има изплатени обезщетения за небитовите клиенти на ток по държавната стратегия с помощ от 110 лева за мегаватчас. Това разгласи на брифинг министърът на енергетиката Андрей Живков, съобщи БГНЕС.

„ Към сегашния миг изплатените обезщетения възлизат на към 4 млн. лева Това е по-малко от 1%, само че е единствено за последните няколко дни. От 1 декември ще стартира сериозната част от обезщетенията, когато ще стартира фактурирането на ноемврийските сметки “, посочи министър Живков.

По думите му 450 млн. лева е цялата сума на обезщетенията до всички крайни клиенти за октомври и ноември.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Министерството на енергетиката (МЕ) и Комисията за енергийно...

За декември Народното събрание би трябвало да предприеме други ограничения, сподели Живков. Към момента има подписани 44 контракта с търговци и снабдители. Остават още 3, 4 контракта, с цел да се обзет на 100% небитовите клиенти.

" Всички работим интензивно, с цел да може тази помощ да стигне оптимално бързо до крайните клиенти, само че работим с нужното внимание, тъй като става въпрос за огромен размер от обществени средства и всичко минава през инспекции и контроли ", означи Живков.

Той увери, че всеки, които попада в групата, която визира решението на Министерски съвет, ще получи своята отплата. Компенсациите се отнасят за всички небитови крайни клиенти.

Министерството е създало, с цел да се доближи до оптимален брой крайни клиенти, с цел да си изберат снабдител.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР