Вече има избран изпълнител за изграждането на комуникационната система на

...
Вече има избран изпълнител за изграждането на комуникационната система на
Коментари Харесай

България ще получи първия транш от 1,37 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост

Вече има определен реализатор за построяването на информационната система на Министерство на вътрешните работи - консорциум " Национална система за сериозни връзки ". " Процедурата е извършена законосъобразно и в конкурентна среда. Това ще подсигурява безпроблемното първо заплащане по проекта за възобновяване ", сподели зам.-министър Моника Димитрова-Бийчър на брифинг пред публицисти. Информацията беше доказана пред Dir.bg от Министерството на вътрешните работи.

Вече са изпълнени и 22-те условия по първото заплащане по Плана за възобновяване, като последният знак беше точно сполучливото възлагане на плана за рационализация в Министерство на вътрешните работи, за така наречен система ТЕТРА (TErrestrial Trunked RAdio).

Така България може да получи първия транш от 1,37 милиарда евро по Плана за възобновяване и резистентност. Единствено планът, обвързван с Министерство на вътрешните работи, ни спъва да изпратим така наречен фактура, сподели пред БНР през август вицепремиерът Атанас Пеканов. Условието е било поръчката за системата ТЕТРА да завърши до 30 септември и срокът е спазен, а в процедурата са взели участие трима претенденти. В момента тече срокът за обжалване. Ако няма обжалване, след средата на октомври договорът ще бъде подписан, излиза наяве от отговора на зам.-министъра на Министерство на вътрешните работи.
Пеканов към този момент означи, че парите ще послужат за саниране на здания, нови технологии за бизнеса и планове в превоза.

Министерство на вътрешните работи заяви за оповестената социална поръчка с предмет " Изграждане, развиване и оптимизация на цифровата TETRA система и радиорелейна мрежа, ръководени от Министерство на вътрешните работи " на 19 август. От Министерство на вътрешните работи тогава споделиха, че с новата процедура се подсигурява гласност, бистрота и равно отнасяне на евентуалните участници, както и съблюдаване на условията на Европейска комисия и европейските правила и практики, заложени и в Плана за възобновяване.

 

Във връзка с втория транш по Плана вицепремиерът Пеканов съобщи пред БНР, че срокът да се изготви нужното законодателство е до декември. " Това е незабавно, Народното събрание ще има два месеца, в които би трябвало да одобри тези закони. България е поела задължения. Трябва да спрем да отлагаме пред Европа. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР