Вече четвърти ден пред Министерството на финансите има палатков лагер

...
Вече четвърти ден пред Министерството на финансите има палатков лагер
Коментари Харесай

Продължава протестът на полицаи и надзиратели с искане за по-високи заплати


Вече четвърти ден пред Министерството на финансите има палатков лагер на протестиращите чиновници на министерството на вътрешните работи, както и на чиновниците на пандизите.

Полицаи и надзиратели упорстват за нарастване на заплатите и за промени в системата. До първи април желаното нарастване беше 20%, само че към този момент е 25%, тъй като съгласно синдикатите, макар предходните митинги и извършените срещи с държавното управление, настояванията им към момента не са чути. Посочиха и инфлацията като причина за по огромното нарастване.

Заместник ръководителя на синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов означи, че досега резултати от митинга няма.

„ Надяваме се в околните дни разбирайте през днешния ден или на следващия ден да се забележим с министъра на финансите за изясняване на обстановката, тъй като обществен разговор няма. Когато няма разговор, нашата няма по какъв начин да бъдат изяснени “, сподели той.

Снимка: btvnovinite.bg


„ Нещата са безпределно ясни. Категорични доказателства, че промяната ще се състои във типа, в който тя беше начертана с приложение 10 от съдружното съглашение на ръководещата коалиция и нарастване на главните заплати в министерството на вътрешните работи. Като несъмнено, тук се слага като условия и това, което желаят нашите сътрудници от синдиката на чиновниците в пандизите в България, с които организира на митинга взаимно “, изясни Илия Кузманов за настояванията на протестиращите.

Ясен Тодоров от синдиката на чиновниците в пандизите сподели, че са почнали диалози по предложенията за промени. „ Имаме поддръжка на министерството в нашите цели. Такива са повишението на приходите на чиновниците, битката с експанзията по отношение на чиновниците от страна на лишените от независимост, проверка на щатната бройка на две профилирани дирекции – за защита и за осъществяване на наказванията “, уточни Ясен Тодоров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР