Вдигнете ръка, ако се разпознавате в следните твърдения: Често влизате

...
Вдигнете ръка, ако се разпознавате в следните твърдения: Често влизате
Коментари Харесай

Постоянно сте разсеяни? 7 трика ще ви помогнат да се промените

Вдигнете ръка, в случай че се разпознавате в следните изказвания: Често влизате в една стая и не се сещате за какво сте влезнали. Закъснявате. Никога не можете да си намерите ключовете. Отплесвате се по време на диалози. Мислите ви са разпилени и мъчно си вършиме проекти. Просто сте разсеяни. Постоянно.
Какво да извършите тогава? Да приемете това като един от минусите си и да продължите да си живеете както до момента? В никакъв случай. Перманентната заплеснатост може да навреди доста на кариерата, а и на персоналния ви живот. Според Lifehack обаче има няколко лесни трика, които ще ви оказват помощ да се справите с нея.
1. Слагайте постоянно нещата на едни и същи места. Звучи просто, само че работи. Така ще си изградите привички и рутина, които са потребни за разсеяните хора.

2. Правете си описи със задания за деня и си слагайте крайни периоди. Примерно: " Ще отговоря на всички имейли до 11:30 ч. ".

3. Ако ви е мъчно да спазвате периодите, нагласяйте си аларми на телефона, с цел да ви припомнят по какъв начин би трябвало да се движите във времето.

4. Делегирайте някои свои задължения и отговорности, в случай че е допустимо. Никой не може да прави всичко самичък, а и постоянно ставаме най-разсеяни, когато сме най-заети.

5. Не подценявайте магията на... лепящите се листчета. Сложете си такива с написани върху тях задания тук-там, върху които погледът ви попада постоянно.
Останалите трикове, които ще ви оказват помощ да се справите с непрекъснатата заплеснатост, прочетете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР