Вдъхновенията на Артиста е едно вълнуващо пътуване из мистичните светове

...
Вдъхновенията на Артиста е едно вълнуващо пътуване из мистичните светове
Коментари Харесай

Вдъхновенията на Артиста със специално представяне

" Вдъхновенията на Артиста " е едно вълнуващо пътешестване из мистичните светове на предишното, сегашното и бъдещето. В дебютния си алманах с разкази Дамян Рейнов минава оттатък рамките на времето и въображението, употребявайки ловко разнообразни жанрове и препратки към обичани създатели, произведения и герои. Несъмнено излиза на сцената като звезда и дава обещание паметен театър. На 17 юни сборникът с разкази ще бъде показан в Пловдив в границите на фестивала " Пловдив чете ".

 

В петък от 18:00 часа в Литературен ъгъл към Алея на книгата създателят ще опише повече за вдъхновението, което го води и за разнообразните послания, преплетени в разказите му. " Затворих книгата и я оставих на бюрото. Беше том с творби на Едгар Алън По. Този път бях в действителност впечатлен. След стотиците книги, минали през ръцете ми, тази беше от дребното, които бяха на границата с гениалността. Погледнах часовника си – два след среднощ. Време за ревю. Това евентуално щеше да е най-трудното ревю, което в миналото съм писал - " Из " Вдъхновенията на Артиста ". Роден през 1981 година в град Габрово. Завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " – гр. София.

 

В момента живее в гр. Пловдив, където работи като артист, режисьор и драматург. Дамян Д. Рейнов е писателският псевдоним, под който разгласява творбите си. По специалност е сценичен артист и режисьор и откакто писането е друг тип изкуство, е решил да не подписва творбите си с същинското си име, а под псевдоним. Дамян Д. Рейнов е нещо като второто му, писателско алтерего. Нещо като Ричард Бакман за Стивън Кинг, Джорд Оруел за Ерик Артър Блеър или Чудомир за Димитър Чорбаджийски.

 

Преди да се захване с писане на прозаичност, написа най-вече драматургия. Писането за него не е специалност, а просто следващият метод да се показва, да споделя тематиките, които го вълнуват и да споделя историите, които изплуват в съзнанието му. От 2016 година е член на Клуб на писателите на хорър " Lazarus ". Пише основно в жанровете тайнственост, хорър, психотрилър, апокалиптична и постапокалиптична фантастика, антиутопия, комедия, фентъзи. Обича да пиша истории с непредвиден край, истории с обръщение, истории които те карат да се замислиш върху тематики, които би трябвало да вълнуват всеки човек. В творбите си преглежда тематики като: страха, незнайното бъдеще, силата на въображението и т.н.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР