Вдъхновена от Живото Слово на Учителя Дънов, Мария Майсторова вярва,

...
Вдъхновена от Живото Слово на Учителя Дънов, Мария Майсторова вярва,
Коментари Харесай

Здравият човек е богат, добрият - също ♥ Мария МАЙСТОРОВА

Вдъхновена от Живото Слово на Учителя Дънов, Мария Майсторова има вяра, че несъгласията в мислите и възприятията оставят собствен мъчителен отпечатък (включително и здравословен) върху човешкия живот. Затова са нужни съществени промени в моделите на мислене, изискващи избрани езотерични познания и осъзнати духовни старания. В качеството си на астролог тя комуникира с доста хора и не просто проучва звездните им карти, а се пробва да обясни дълбоките аргументи за всяка трагична орис. В книгата си „ Пробуждане на душата “, Майсторова споделя своите диалози за безконечните истини с хората, потърсили я за съвет.

(Portrait of a Woman, 1912 - Egon Schiele)

Мога ли да трансформира тъжната си орис? Докога ще бъда бедна, болна, а и нещастна в брака?

Мъдрите хора не би трябвало да се тревожат за утрешния ден. По-важно е, както сама ми пишете, да се радвате на живота и на здравето като на най-голямото благосъстояние, с което Природата ви е дарила.

Има смисъл човек да бъде богат, само че когато благосъстоянието идва като резултат на рационална активност и верен живот, не като последица на някаква човешка упоритост. Така че, в случай че вярвате в Бога, в случай че се трудите и търпите, можете да придобиете благосъстояние и то толкоз, колкото ви е нужно. За да го задържите, би трябвало да бъдете чисти и великодушни. Сега благодарете и за най-малкото, което ви се дава.

Много хора се стремят към материално благосъстояние и ненапълно са прави. Но то има две страни: външна и вътрешна. Важно е какво благосъстояние търси човек. Здравият човек да вземем за пример е богат, ученият е богат, положителният – също. Който избере благосъстоянието, изразено в пари или в парцел, той ще се домогне до външната страна на живота. Но тогава идва и страхът. Материалното благосъстояние е товар за индивида. Преди да желаяме от Бога благосъстояние и мощ, би трябвало да се помолим за мъдрост и обич. Невъзможно е в еднакъв миг да бъдем богати във всички области. Ако сме били богати във физическия свят, в духовния ще бъдем небогати.

Човек, щом загуби обичта, изгубва и равновесието си. Без любовта ще се чувствате по-самотни. Но който желае духовно да израсне, би трябвало да се повдигне над елементарното равнище и да не помни, че е мъж или жена. Открием ли един път сродната душа, не би трябвало да я изоставяме. Различни са връзките сред хората – с едни се срещаме, с цел да свършим значима делова задача, с други – с цел да се роди дете, а с трети – с цел да разберем какво съставлява обичта.

...

Чувствам се постоянно обезверена и обезверена и дълго време не мога да се освободя от тягостните си положения. Какво да направя, с цел да си възвърна усета към живота? Имам ли късмет да трансформира нещата?

Когато приказваме за Любовта разбираме единствената мощ, която може да ни придружи през нашия сложен път и да ни изведе от него наред. Тя е утешителката на индивида в тежки и сложни часове. Когато човек е добър, Любовта безусловно ще се прояви в живота му.

Лошите условия, страданията и несгодите са външни тласъци, които принуждават вложеното у всеки да се прояви. Много хора чакат огромни резултати и придобивки в живота, само че остават разочаровани. Те не познават законите му и по тази причина се обезсърчават. Един от тях гласи: дребните придобивки са прародители на огромните резултати. Ако човек проумее и приложи този закон, ще придобие вътрешно успокоение и мир.

За да се трансформират нещата във ваша изгода, упоритостите ви не трябва да надвишават опциите ви. Когато се почувствате обезсърчени и изоставени от всички, знайте, че има един, който ви обича и всеки път мисли за вас. Тогава помислете за Бога, за Неговата обич и вложете в Него цялото си доверие.

Дайте път на любовта в себе си, обичайте всички хора, с цел да получите Божието благословение. Доколкото човек демонстрира любовта си, дотолкоз може да бъде обичан от хората. Следователно любовта е най-великата работа в света. Да обичаш някого, това значи да работиш за него, да го освободиш от мъчнотиите и несгодите на живота му. Не можете ли да извършите това, вие не го обичате както би трябвало.

Всички същества са еднообразно надарени, само че не се демонстрират еднообразно. За да прояви своите благоприятни условия, човек се нуждае от обич. Когато тя го посети, съзнанието му се пробужда, озарява го. Петте раси, през които човечеството е минало в своето развиване, имат пет разнообразни понятия за любовта. Шестата раса, която ще пристигна в бъдеще, ще има напълно ново схващане за нея. Затова единствената мощ, която ще оправи света е любовта. Няма по-интересни неща за проучване от нейните прояви. Изворът на любовта е изобилен. Пийте умерено и с признателност от водата на любовта всеки ден. Пазете я като зеницата на окото си.

Из: „ Пробуждане на душата “, Мария Майсторова, изд. Виделина - Варна, 2002 година
Картина: Portrait of a Woman, 1912 - Egon Schiele; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР