Вчетвъртък бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди Франция, че Русия

...
Вчетвъртък бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди Франция, че Русия
Коментари Харесай

Медведев с предупреждение към Макрон: Русия няма повече червени линии за Франция

Вчетвъртък някогашният съветски президент Дмитрий Медведев предизвести Франция, че Русия няма повече " червени линии " за страната.

Медведев, който беше държавен глава сред 2008 и 2012 година, а понастоящем е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, направи коментара в известие, оповестено в X (бивш Twitter).

Предупреждението му беше отправено към френския президент Еманюел Макрон, който по-рано денем удостовери твърдата поддръжка на Париж за Киев във войната му против съветските нападатели по време на среща с водачите на другите партии във Франция в Елисейския замък.

(Научете повече по тематиката в нашето видео:Макрон: Изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще)

Le Monde заяви, че след срещата Фабиен Русел - народен секретар на Френската комунистическа партия - е декларирал, че Макрон е изразил по какъв начин " позицията на Франция се е трансформирала " във връзка с войната и че " към този момент няма червени линии, няма ограничавания ".

Медведев адресира отчета на френския вестник в застрашителен пост в X.

" Макрон съобщи, че " няма повече червени линии, няма повече ограничавания " във връзка с поддръжката за Украйна (Le Monde). Тогава това значи, че Русия няма повече червени линии за Франция " , написа Медведев.

След това формалният представител на Кремъл добави: " In hostem omina licita " - латинска фраза, която почти се превежда като " всичко е законно, в случай че се прави на зложелател ".

От Newsweek прецизират, че са потърсили коментар за обстановката от офиса на Макрон по имейл в четвъртък вечерта.

По-рано тази седмица Макрон се отхвърли от мненията си, направени седмица по-рано, които бяха необятно интерпретирани в смисъл, че поддържа изпращането на бойци на НАТО в Украйна, с цел да се бият против Русия.

" Нищо не трябва да се изключва " , съобщи френският президент след среща на поддръжниците на Украйна в Париж на 26 февруари.

" Ще създадем всичко, което е по силите ни, с цел да попречим на Русия да завоюва тази война ".

Коментарите му получиха поддръжка от някои водачи на НАТО, до момента в който Кремъл излезе с изказване, че сходен ход може да докара до директен спор сред НАТО и Русия.

Говорейки пред пресата на 27 февруари, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че включването на западни войски във войната ще докара до " наложителност " на директна борба.

" В този случай няма да става въпрос за възможност, а за наложителност - по този начин го оценяваме " , сподели Песков, когато беше запитан за вероятността от директен спор сред НАТО и Русия, в случай че в Украйна бъдат изпратени западни войски, съгласно следеното от Кремъл издание ТАСС.

Медведев, дълготраен непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин, е прочут с подстрекателските си изказвания, постоянно включващи закани за нуклеарна война. През януари той стигна до такава степен, че заплаши Украйна с нуклеарен удар, в случай че Киев нападна ракетни площадки на съветска територия.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР