Вчерашното решение на НС България да изпрати военнотехническа помощ на

...
Вчерашното решение на НС България да изпрати военнотехническа помощ на
Коментари Харесай

Крум Зарков за решението на НС за Украйна: Коалицията оцеля на косъм

Вчерашното решение на Народно събрание България да изпрати военнотехническа помощ на Украйна не е победа за никого. Коалицията беше непокътната на косъм. Всеки направи компромис. Това сподели в студиото на " Денят стартира " Крум Зарков, народен представител от " Българска социалистическа партия за България ".

Всички участници в обединението би трябвало да обмислят случилото се през последния месец и да видят по какъв начин, когато се зададе неверният въпрос какви тежки последици може да има, сподели той.

" Имаме потребност от съдружна и социална консолидация, вместо това се замеряме с обвинявания, обезличаваме причините на всеки и това, което се гласоподава през вчерашния ден в последна сметка не трансформира кой знае с какъв брой позицията, която България заема и до момента.

Вчерашното решение е, че България няма да изпраща оръжие и муниции в Украйна, че България ще оказва помощ на Украйна, както го е правила до момента политически и филантропично. Единственото изобретение е прословутата военнотехническа помощ, която се показва в поправяне вероятно на военна техника в българските фабрики - вероятно и в случай че е допустимо. Решението не задължи българското държавно управление да прави каквото и да е, а му даде такава опция. Така че топката се върна там, където и е мястото, а точно в Министерски съвет ", безапелационен е Зарков.

Според него писмото на Зеленски е неуместна обстановка, откакто един месец истерично се е упорствало за оръжие за Украйна, най-после Украйна да каже, че не е това, от което има потребност.

Зарков е на мнение, че това решение не е победа за никого от обединението.

" Трябва да спрем да мислим за победа и надиграване, а за какво обединението беше основана. Тя има за цел и доста ясни задания във вътрешнополитически аспект. Тази коалиция беше допустима, с цел да се построи правова страна. В последните месеци позволяваме да се слагат въпроси, които разделят, а не сплотяват. Има доста тежки въпроси, които би трябвало да се решат у нас, за които обединението би трябвало да бъде доста единна ", сподели той.

Според него за това, че оръжия и муниции няма да се пращат на Украйна, е предпазена позицията на Българска социалистическа партия. От друга страна Българска социалистическа партия е имала други позиции, които не са били толкоз предпазени.

" Всеки направи компромис. Този компромис би трябвало да бъде оневинен пред гласоподавателите с доста съответни ограничения, които директно ги вълнуват ", сподели още той.

Все отново съобщи, че е ясно, че по търговски път и посредством други страни българско оръжие стига до спора в Украйна - по какъв начин стига и кой го доставя са въпроси, които няма да отпаднат от дневния ред, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР