Агенцията за социално подпомагане предприе спешни мерки за оказване на

...
Агенцията за социално подпомагане предприе спешни мерки за оказване на
Коментари Харесай

Дават най-много по 1578 лв. помощ след градушките

Агенцията за обществено подкрепяне предприе незабавни ограничения за оказване на поддръжка на фамилиите, потърпевши при проливните дъждове на 12 и 13 юни. Мобилни екипи от обществени служащи посещават засегнатите домове, вършат оглед на нанесените вреди и съветват хората за възможността за разпределяне на еднократна помощ за покриване на случайно зародили витално значими потребности, чийто оптимален размер е 1578 лева

До момента, вследствие на направените обществени отчети от обществените служащи, са подадени общо 4 заявки за даването на подкрепяне от потърпевши семейства в областите Търговище, Велико Търново и Варна.

В град Шипка, област Стара Загора, са потърпевши домовете на към 30 фамилии. Към момента екип от Държавно стопанско предприятие – Казанлък, прави визити и оглед на вредите. В селата Хаджидимитрово и Енина, община Казанлък, са изумени близо 20 къщи. Очаква се да бъде свикана междуведомствена комисия за оценка на породените вреди от естественото злополучие.

В община Велико Търново, в селата Шереметя, Малки чифлик, Арбанаси,  Капиново, Самоводене, Миндя, Церова кория, Пчелище има данни за потърпевши 161 фамилии. В област Плевен са подадени сигнали за провали по 4 жилищни здания в община Никопол.

В област Сливен, в региона на град Нова Загора и селата Асеновец, Брястово, Караново, Питово, П. Пъдарево и Омарчево, са нанесени материални вреди - счупени покриви, прозорци, климатици на жилищни здания, коли. Няма постъпили сигнали за потърпевши или бедстващи хора. Служителите на Дирекция „ Социално подкрепяне “ (ДСП) реализират контакт с общинската администрация и спешния щаб за взаимни дейности.

На 17 юни екип е планувано посещаване на екип на Държавно стопанско предприятие – Тетевен, за оглед на имуществените вреди на фамилиите, потърпевши от падналата градушка в област Ловеч, в региона на село Рибарица, община Тетевен

Министерството на труда и обществената политика напомня, че с еднократната помощ при естествено злополучие се подкрепят фамилии, чието законно издигнато и главно жилище е потърпевшо.

Семействата, на които е отпусната еднократна помощ за покриване на случайно зародили потребности, имат опция да аплайват и за поддръжка до 2500 лева от Фонд " Социална протекция “ на Министерството на труда и обществената политика за закупуване на обзавеждане, съоръжение и ремонтни дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР