Това няма да наруши окомплектоването на нашите въоръжени сили, каза

...
Това няма да наруши окомплектоването на нашите въоръжени сили, каза
Коментари Харесай

България готви доставки на още излишно военно оборудване на Украйна

Това няма да наруши окомплектоването на нашите въоръжени сили, сподели министърът на защитата

Служебният министър на защитата Атанас Запрянов заяви, че България ще даде още ненужно военно съоръжение на Украйна. Запрянов приказва пред български публицисти в централата на НАТО в Брюксел, където взе участие в двудневно съвещание на своите сътрудници.

" В понеделник ще утвърдя предложение на началника на защитата за непотребни въоръжение и техника, които ще бъдат разполагаем за помощ за Украйна, без това да нарушава окомплектоването на нашите въоръжени сили в спокойно време, или за военновременните формирования, сподели той. България има решение на Народното събрание, служебното държавно управление работи за идващ пакет от действителна помощ за Украйна. Имаме изясненост какво в допълнение може да допринесем ", добави Запрянов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Продължаваме да оказваме помощ с непотребни за Българската войска въоръжение и техника. За боеприпасите имаме желание да следваме логиката на подмяна и по този метод да опресняваме своите ресурси. Нашата промишленост работи на цялостни обороти, изключително производителите на муниции. Увеличаваме промените на работа, нашата военна промишленост прави комерсиална активност и с други страни, освен за Украйна ", уточни служебният министър.

Помощта за Украйна в никакъв случай не е била наложителна, тя е суверенно право на всяка страна, посочи Запрянов. Той добави, че доста от страните в НАТО поддържат присъединението на Украйна към алианса. НАТО няма никакво желание да се намесва с войски в Украйна, не желае да ескалира този спор, а обективен мир, това значи Украйна да си отбрани територията. Декларацията да спрем помощта действително е подарък за (руския президент Владимир) Путин, разяснява Запрянов.

Попитан по какъв начин нашата страна обмисля да ограничи опциите за активност на съветските сътрудници, Запрянов съобщи, че " тази тематика не е настояща ". По отношение на тематиката за ограничаване на дипломатите някои страни имат обвинявания и подозрения за саботажна и шпионска активност - тези, които са под прикритие на дипломати, а правят друга активност, да бъдат лимитирани, сподели той. Имаме служби, които се занимават с това. Ако те установяват, по тяхно предложение може да се подхващат всевъзможни ограничения. България предприе ограничения и изгони съветски дипломати за активност, несъвместима със статута им, означи Запрянов във връзка решения от последните години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР