Вчерашните за обучение по време на пандемия очаквано предизвикват полярни

...
Вчерашните за обучение по време на пандемия очаквано предизвикват полярни
Коментари Харесай

Родители замислят протест срещу дистанционното обучение

Вчерашните за образование по време на пандемия предстоящо провокират полярни реакции измежду родителите. Група майки и татковци да вземем за пример провидяха в тях твърдо желание за прекосяване към отдалечени уроци, които за тях са неприемливи, макар уверенията на просветния министър проф. Николай Денков, че ще се направи всичко допустимо за оптимално дълго присъствено образование. Затова и обявиха подготвеност за митинги.

Групата във фейсбук към този момент е събрала на 1800 членове за първите 24 часа от основаването си. Тя адресира до институциите отворено писмо против отдалеченото образование, което съгласно ощетява децата и понижава умствените им качества.

" Това, което следва и се обрисува изрично е, че няма подготвеност у българските ръководещи да провеждат присъствена образователна година, тя ще бъде трета подред “, съобщи пред  Магдалена Абаджиева, майка на две деца в учебна възраст, езиковед и лекар по лингвистика. По думите й към този момент става въпрос " за спасяването на децата ". " В обществото доминира желанието за присъствено образование. Трябва да има държавническо решение. Децата губят способността си да пишат на ръка и да предават наличие със лични думи. Писането на ръка е извънредно значимо, по този метод се създават качества за изложение ", акцентира Абаджиева. Според нея онлайн образованието лимитира художественото мислене на децата и въображението и поради него е намалял и ползата на децата към четенето. " Училището с лека ръка се прежалва. Отглеждаме деца, които ще имат понижени умствени качества ", счита още тя. " При продължаваща липса на реакция, ние няма да имаме различен избор, с изключение на да предприемем протестни дейности. Протестът се готви ", предизвести още Абаджиева.

" Вече близо трета година живеем в рискова обстановка от позиция на медицината, която ни се споделя, че би трябвало да я приемем като естествена ", разяснява и Цветана Милчева, учител по български език и литература с над 30-годишен стаж. " Въпросът е каква е цената. Що за живот е този, който ние би трябвало да припознаем като естествен? Училището е доказателство, че ние вършим някакви опити да надмогнем това тестване. То е екзистенциално ", уточни тя. Милчева също е подкрепила отвореното писмо в поддръжка на присъственото образование, базирайки се на персоналните си наблюдения от последните две години образование в електронна среда, което назовава " отсрочено учебно заведение ". " Отказвам да приема, че най-голямата заплаха за обществото са отворените учебни заведения. Искам някой да ми изтъкне съществени доказателства, че отворените кръчми са по-малка заплаха от отворените учебни заведения. 50% присъствено образование е извънредно незадоволително. Другите 50% не престават да са в перманентна почивка " , счита преподавателката.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР