Вчера в Заседателнатата зала на Общинска администрация – Берковица се

...
Вчера в Заседателнатата зала на Общинска администрация – Берковица се
Коментари Харесай

Смениха председателя на общинския съвет в Берковица заради уронване на престижа /снимки/

Вчера в Заседателнатата зала на Общинска администрация – Берковица се организира изключителна сесия на локалния парламент, оповестиха от управата.
На него участваха 11 общински съветници. Сесията бе свикана от по отношение на искане на сенаторите за предварително преустановяване на пълномощията на ръководителя на Общински съвет -Берковица Милован Жан Панталеев. Мотивите за настояването са редовно несъблюдение отговорностите му като ръководител на Общински съвет – Берковица за повече от три месеца, уронване престижа на институцията, както и положителното име на Община Берковица и законно определените общински съветници от мандат 2019-2023 година
Милован Жан участва на извършеното съвещание, само че отхвърли да вземе присъединяване в него като ръководител на Общински съвет – Берковица, както и като общински консултант.
Горан Атанасов бе определен да ръководи съвещанието на Общински съвет – Берковица. Той го откри, след което бе гласуван дневният ред. След избора на краткотрайна комисия за осъществяване на процедурата за преустановяване пълномощията на ръководител на Общински съвет, за ръководител на комисията бе определен Георги Зарков, а за членове Борис Цветков и Иван Иванов. След извършено скрито гласоподаване, с 11 гласа "ЗА ", единомислещо бе взето решение за предварителното преустановяване на пълномощията на ръководителя на Общински съвет – Берковица господин Милован Жан Панталеев.
Отново след извършено скрито гласоподаване, с 10 гласа "ЗА ", бе определен за ръководител на ОбС-Берковица Деян Еленков. В края на съвещанието той благодари на сътрудниците си за гласуваното доверие и показа, че за него ще бъде чест да е ръководител на ОбС-Берковица, като осъзнава, че това е огромна отговорност към всички жители на община Берковица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР