Вчера Серина Уилямс обяви новината, че ще се оттегли от

...
Вчера Серина Уилямс обяви новината, че ще се оттегли от
Коментари Харесай

9-те най-велики момента от кариерата на Серина Уилямс

Вчера Серина Уилямс разгласи новината, че ще се отдръпна от професионалната си тенис кариера. Тя разказва решението като „ преход “ и „ еволюция “, след който ще насочи вниманието към работата си като бизнесмен, човеколюбец и майка на четиригодишната Олимпия.

Уилямс ще завърши кариерата си като един от най-великите тенисисти на всички времена.
 Стресирани и обезверени - младите китайци не устоят повече 10 авг 2022 | Би следвало това да е най-заможното потомство в цялата китайска история. Наследници на две генерации преди...
Откакто завоюва първата си огромна купа на US Open през 1999 година, Уилямс съумя да завоюва 23 трофеи от Големия шлем - което е връх в тенис света. Тя споделя върха за най-вече поредни седмици (смайващи 186 седмици) прекарани като международен номер едно в ранглистата на WTA с Щефи Граф. Тя има извоювани четири златни олимпийски медала - връх, който споделя със сестра си Винъс - и е необятно обявено, че е най-добре печелещата спортистка на всички времена.

Но даже и с всички тези трофеи, оценки и титли, може би най-значимото достижение в тридесетилетната кариера на Уилямс е, че тя спомогна да се промени към по-добро женския спорт.

Нейното поредно покровителство за унищожаване на разликата в заплащането, както в тениса, по този начин и отвън него, я трансформира в един от най-уважаваните гласове по въпроса. Също по този начин нейната искреност по отношение на расизма и bodyshaming, с които се е сблъсква през цялата си кариера, проправи пътя за млади чернокожи дами да следват нейните стъпки, които постоянно я цитират като свое главно ентусиазъм.
1997: Първите й огромни победи в Чикаго

1999: Първата й купа от Големия шлем на сингъл  2001: Мощният отговор на расизма в Индиън Уелс


2002: Първото й класиране номер едно в света


2003: Първият шлем на Серина

2007: Нейното завръщане на Australian Open

2012: Завършване на Златния шлем на Олимпиадата

2015: Вторият шлем на Серина

2017: Спечелване на Откритото състезание на Австралия по време на бременност
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР