Вчера приключиха заниманията на групите по интереси към ПГ „Алеко

...
Вчера приключиха заниманията на групите по интереси към ПГ „Алеко
Коментари Харесай

Приключиха заниманията на групите по интереси в ПГ „Алеко Константинов“

Вчера завършиха заниманията на групите по ползи към ПГ „ Алеко Константинов “ - Мездра за образователната 2018/2019 година. Заключителната изява беше на танцов състав “Мераклии” с началник Ненчо Мариус Петков.
През образователната 2018/2019 година в ПГ „ Алеко Константинов” бяха образувани шест клуба по ползи: „ Танцувай с мен” с началник Христинка Стоянова; „ Млад изследовател” с началник Силвия Нецова; „ Технологий в ресторантьорството”; Театрално „ студио Мелпомена” с началник Сашка Иванова; Танцова група Мераклии с началник Ненчо Мариус Петков; „ Да повишим цифровата си култура” с началник инж. Силвия Атанасова. С извършените през образователната година часове с групата „ Танцувай с мен” сполучливо бе извършен интереса на учениците към извънкласните действия. Момичетата схванаха какъв брой значима е работата в екип, научиха се да бъдат виновни и да съблюдават график за осъществяване на поставените задания.
Определено се вижда повишение на моторно – двигателните качества и възстановяване на физическата правоспособност на девойките. Те на драго сърце танцуват и вземат интензивно присъединяване в стратегии и мероприятия както на учебно по този начин и на общинско равнище.
Чрез дейностите на клуба „ Млад изследовател” с началник Силвия Нецова Нецова бе стартирана интензивността на учениците за креативно търсене в региона на естествените науки. За учениците от клуба необикновен интерес пробудиха заниманията, свързани с опознаването на връзката човек – земя – космос.
С огромен интерес те изслушаха лекцията на Георги Антонов за естествен парк “Врачански балкан”. Участниците в клуба сполучливо разпознават предпазените типове растения и животни във Врачанския район и разпознават дървесните типове. През образователната година ти с наслада се грижеха и за зеления парк на “ПГ. Алеко Константинов”.
Театрално студио „ Мелпомена” с началник Сашка Иванова реализира поставените цели с помоща на многоплановите и многопосочни средства на актьорското майсторство, учениците да развият качества и да формипат умения вярно да приказват, разумно да мислят и да работят в авансово заложени условия. Базата на която бяха провеждани часовете беше авторов текст и импровизации. Успешно бе стимолирано желанието на младите актьори за изява пред аудитория, основаване на интерес към театралното изкуство. Успешно бе осъществен и фрагмента от “Бай Ганьо” на патрона на учебното заведение Алеко Константинов. През образователната година участниците в клуба станаха и другари на исторически комплекс Калето, където имаха не малко изяви Еньовден, възстановка на „ Бабин ден”, първа пролет и така нататък
В танцова група „ Мераклии “ с ръководител Ненчо Мариус Петков учениците се научиха да танцуват най-популярните хора от всички фолклорни области в България те усетиха духа на националните танци. Забавляваха се и в същото време поддържаха своята форма и тонос, като се разтоварваха от напрегнатото всекидневие. Нашите възпитаници обичат българският фолклор и обичаи, с обич играят български хора и интензивно се изявяват в учебни и регионални мероприятия.
Ръководителят на клуб „ Технологии в ресторантьорството “ инж. Цветана Ценова си бе сложила амбициозната цел да развие и натрупа новаторски умения за дейностите свързани с ресторантьорския бизнес. По време на часовете учениците проявяваха автентичен интерес, нововъведение, разпоредителност и креативност. Участниците в клуба получиха самочувствие на европейски водачи в ресторантьорския бизнес. Едновременно с това те научиха какъв брой е значима рекламата и информацията на актуалните форми и технологии на другарство заведенията за хранене. Бяха показани и не малко компютърни презентации, свързани с техниките и технологиите в ресторантьорството.
В клуба на инж. Силвия Атанасова „ Да повишим цифровите компетентности “ учениците развиваха своята цифрова подготвеност на базово равнище. Те получиха познания, умения и пълномощия за работа с ресурсите в компютърната система като стратегии, файлове и папки, в областта на операционната система Windows10 (Уиндоус десет), търсене на информация, усъвършенстване и образуване на работата в Интернет. Участниците интензивно използваха електронната поща обработваха текстови документи, използваха формули и функционалности, образно прекратяване, анализиране и образуване на данни. Бяха направени и не малко презентации и офис документи.
Заниманията на групите по ползи към ПГ „ Алеко Константинов “ обезпечават съответно работата с извънкласни действия и благоприятства включването на деца без оглед на техния обществен статус, пол, вяра и етническа принадлежност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР