Вчера, на Цветница, един от най-хубавите български празници, Европейска партия

...
Вчера, на Цветница, един от най-хубавите български празници, Европейска партия
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Призовавам всички да гласуват с преференции. Нашата листа е най-гражданска

Вчера, на Цветница, един от най-хубавите български празници, Европейска партия Волт записва листата си в ЦИК за присъединяване на евроизборите на 26 май 2019 година
Водач на листата е Настимир Ананиев. За първи път в България от началото до края на листа се редуват мъж, жена, мъж, жена и така нататък, а историческото за страната е, че чужденец попада измежду претендентите за Европейския парламент. Това е холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години работи и живее в София, а напълно скоро ще се ожени за българската си другарка. Сред останалите оферти на Волт България са одобрени юристи по европейско правораздаване като Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев. В листата има също по този начин бизнесмени, специалист в Европейския парламент като Златимира Цолова, шеф на учебно заведение, студентка, търговец и пенсионер.
Настимир Ананиев е огромен последовател на преференциалното гласоподаване и прикани всички да употребяват преференция, без значение дали ще гласоподават за първия или за последния в листата.
Друг забавен факт е, че листата на Волт е от 16 претендента, като по този метод има по еднакъв брой мъже и дами.
„ Волт държи повече дами да вземат участие в политиката в България “ съобщи водачът на Волт.
Волт е част от първата общоевропейска партия с над 31 организации в Европа, 12 регистрирани партии в Европейския съюз и към този момент 8 регистрирани партии за присъединяване на европейските избори през май.
Ето цялостния лист на претендентите на Политическа партия Волт за изборите през месец май:
1 Настимир Ананиев
Настимир Ананиев има две висши образования – едно от Грифит Колеж в Ирландия и едно от Американския университет в България. Завършил е влиятелното учебно заведение Кенеди в Харвардския университет. Бил е маркетингов шеф за Централна и Източна Европа на най-големия частен лицей в Ирландия. В момента е бизнесмен и се занимава със личен бизнес.
От 2014 година влиза интензивно в българската политика, откакто е определен за депутат в 43-то Народно заседание, а след това става ръководител на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известията.
Ананиев е първият българин, който оглавява Политическия комитет на Централноевропейската самодейност, където членуват 18 страни от Европа. Семеен с две деца.
Ще работи за:
- Европейско самочувствие на българите
- Европейско опазване на здравето и приходи
- Самостоятелна законодателна самодейност на ЕП
- Силен микро и фамилен бизнес
- Поемане на персонална отговорност на заемащите обществени длъжности
2. Златимира Цолова
Златимира Цолова има разнородни ползи в областта на политиката, гражданските начинания и изявено отношение и принос към развиването на гражданското общество.
Води се от поговорката „ който търси намира” и „ с труд всичко се постига” (и с малко шанс, схваща се). Златимира е приключила Софийския университет, Американския университет в България и Международното учебно заведение по протокол и дипломация в Брюксел, Белгия.
Професионалният й опит е основно от европейските институции, където над 9 години работи първо в Европейската комисия, а сега в Европейския парламент. Тя също има от неправителствена организация с политическа визия (Атлантическият клуб в България), развиване на интернационалните партньорства, организация на образования и осъществяване на европейски планове от Американския университет, и в две Европейски институции (Комисията и Парламента). Възприема се като жител на света и най-много на Европа, вярвайки че някой ден България ще бъде Швейцария на Балканите.
3. Мартин Граматиков
Мартин Граматиков е на 45 години. Роден е във Велико Търново, само че е израснал в София. Женен е и има две деца – на 11 и на 15 години.
По специалност е правист, само че има и докторска степен по политология. В момента работи като шеф на проучванията в Хагския институт за нововъведения в правото, който е един от най- известните институти за промотиране на нововъведения в целия свят. Част от работата му е проучването на правните потребности на хората, като управлява огромни проучвания на хиляди хора за правните им проблеми в всекидневието. Към сегашния миг има планове от Аржентина, Мали, Уганда, Кения, Бангладеш и Фиджи. Въз основа на тези проучвания формулира политики за повишение на нововъведенията, за възстановяване достъпността до правораздаване и това то да задоволява потребностите на жителите. Върху тези проблеми работи към този момент повече от 20 години.
В Европейския парламент ще работи за:
Върховенство на закона и добра, и надеждна система за мониторинга му;
Достъпа до правораздаване, с цел да бъде комфортно за хората и въвеждане на модерните технологии в региона, най- към този момент за опцията за онлайн разрешаване на спорове;
Спазването правата на индивида и фокус върху тях, във всяка една от политиките.
4. Венцислава Любенова
Венцислава Любенова е живяла 18 години в Ирландия. Съвсем скоро се връща в България със брачна половинка си и двете им деца. Има две висши образования – магистър по „ Международен бизнес “ от Дъблинския университет по технологии и магистър по „ Глобални осведомителни технологии и системи “.
Работила е като IT анализатор по киберсигурност и осведомителни технологии в компания, намираща се на 5-то място в света по фармацевтика, биотехнология и здравна техника. Вярва, че инвестицията в образованието е с най-голяма възвръщаемост.
Нейните цели са цифрово ръководство и нововъведенията. Убедена е, че по този начин могат да бъдат спестени доста средства и време на бизнеса и жителите.
„ Много одобрявам естонския модел на ръководство, който би трябвало да бъде модел за Европа и България. В Естония за 5 минути може да си подадете данъчните заявления, да си платите битовите услуги или да си отворите компания “, показва Любенова.
Венцислава ще работи интензивно и за развиването на микро и фамилния бизнес, който да се трансформира в гръбнак на стопанската система на България.
5. Ивайло Илиев
Ивайло Илиев е роден на 14 октомври 1981 година в гр. Бургас. Средното си обучение приключва в морския град, в продължение на 12 години е деен играч на Плувен клуб „ Черноморец” – гр. Бургас.
Като професионален състезател, Ивайло знае по какъв начин да печели, той има голям брой медали от разнообразни надпревари.
Към момента се образова в бакалавърска стратегия „ Бизнес администрация “ в Нов български университет. От 2006 година до в този момент работи в областта на туризма и комерсиалните услуги на разнообразни позиции.
Ивайло е регионален координатор на Волт за област Бургас.
6. Светла Иванова
Светла Иванова е родена във Варна. Завършва междинното си обучение в Първа езикова гимназия с преподаване на британски и немски език. Има магистърска степен по начална педагогика от Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”, както и бакалавърска степен по лингвистика към Нов български университет – София.
Изучавала е ръководство на образованието към ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”. Стипендиант е на американското държавно управление и организация за световно развиване и обучение IREX по стратегия TEA преподаватели по британски език. Работила е за Корпус на мира в България като учащ преподавател. Участвала е и в разнообразни образования и семинари в страната и чужбина.
Има опит в реализирането на интернационалните планове в региона на образованието.
Член е на професионална общественост по професионално обучение от 2017 година
7. Дани Ван Сантен
Дани Ван Сантен е на 31 години и е роден във Венрай, Холандия.
От 3 години живее в България. Работи в финансовия отдел на огромна интернационална компания.
„ Преди 3 години пристигнах в тази невероятна страна. Веднага се влюбих и в никакъв случай повече не желаех да си потегли. През тези 3 години започнах да виждам редица проблеми в опазването на здравето, корупцията и инфраструктурата. Бях шокиран, че след повече от 10 години в Европейския съюз пътищата и лечебните заведения не са се подобрили “.
Дани Ван Сантен е първият чужденец, който влиза в листа за европейските избори в България. Твърдо решен е да се бори с корупцията, която попречва повишението на стандарта на живот.
„ Считам, че българите заслужават доста повече! Искам да са равни на останалите западноевропейски нации и да не бъдат третирани като „ втора употреба “. Вярвам, че следвайки образеца на Волтер, мога да бъда тази разлика! “, безапелационен е Дани.
Съвсем скоро Ван Сантен ще подписа брак с българската си другарка. Категоричен е, че желае да отгледат бъдещите си деца в България, поради което има още по-голям тласък да работи за положителното на страната.
8. Маргарита Кръстева
Маргарита Кръстева e на 32 години. Родена е и е израснала в София.
Има наследник на 2 години. Мотивацията ѝ да се включи в политиката е битката й за заслужен живот, положително опазване на здравето и положително обучение.
Живяла е в Съединени американски щати, където приключва гимназия. Има две висши образования- едното е „ Топло и нуклеарна енергетика “, а другото е „ Бизнес администрация “ с профил „ Маркетинг “ от университета Кардиф Метрополитън.
„ Една от идеите, за които аз ще се боря, в случай че бъда определена за евродепутат, е промяна в опазването на здравето, тъй като сега страната или няма воля, или не знае по какъв начин да направи промени, а те са нужни в този момент. Важно е да се знае кой и защо употребява средствата от здравноосигурителната каса, от осигуровките, които всеки жител заплаща. Вярвам, че посредством европейските лостове опазването на здравето в България може да доближи извънредно високо.
9. Борислав Тасев
Борислав Тасев е роден във Велико Търново. Завършва междинното си обучение в 101-во СОУ “Бачо Киро” в София с профил „ Технологичен и икономически мениджмънт “. След това продължава образованието си с две висши образования в Нов български университет. Първото е „ Право “, а второто “Политически науки с Европейско управление”. От 2017 година е правосъден заседател в Софийски градски съд с мандат до 2021 година. Междувременно става ръководител на Съвета на правосъдните заседатели в Софийски градски съд от 2018 година, откакто е определен с цялостно болшинство от всички 9 члена на Съвета. Сред главните му отговорности е да съставлява всички 181 правосъдни заседатели.
През годините е заемал разнообразни постове. Има няколко сполучливи стажа, измежду които при консултант на президента по правни въпроси, както и в Министерството на спорта. Преминал е и през образование и на тематика “Защита на класифицираната информация”.
Мотивацията му да се включи в дейната политика са полезностите на Волт и желанието му да промени правораздавателната система у нас и в Европа.
10. Светла Миланова
Светла Миланова е родена в София, където живее и сега със своето семейство. Самата Миланова е приключила е „ Право “ в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. В последните няколко години се ангажира със отбрана правата на жителите в сходство с правото на Европейския съюз и използването му в България.
„ Моя персонална идея са промените в нашето общество, най- към този момент в областта на законодателството и цивилен процесуален кодекс. Чрез тези промени да се обезпечи действителен достъп на българския жител, който да усеща закрилата на закона. Също по този начин, унищожаване на привилегиите на банките по член 417 и правосъден надзор в изпълнителното произвеждане, който в реалност да работи дейно “, показва Светла Миланова.
Убедена е, че промените в правосъдната система ще имат основополагащ подтик на битката с корупцията в България и Европа.
Дълбоко има вяра в хуманните полезности на европейската цивилизация и се гордее с достиженията й.
„ Радея за едно обикновено обществено гражданско общество и точно това ме накара да стана част от Волт, и да вземам участие в европарламентарните избори “, безапелационна е Миланова.
11. Кристиян Янкулов
Кристиян Янкулов е на 21 години от София. В момента е студент по логика на психиката и философия в Нов Български Университет. Говори британски и съветски.
Предприемач и едноличен аграрни производител.
Приоритетите са му юношески политики и предприемачество. Вярва,че с персоналния образец е най-съществен и ще работи в посока оптимален брой младежи да поддържат Волт на изборите на 26 май 2019г..
12. Красимира Гергинова
Красимира Гергинова е родена в София. Завършила е висшето си обучение в Свищов, след което 35 години години работи в държавната администрация.
Пенсионер е към този момент повече от 10 години, само че разяснява, че никога не се усеща стара.
„ Вярвам, че всеки пенсионер в България би трябвало се живее заслужен метод на живот. Тук се включват високият витален стандарт, европейското самочувствие и приходи и положителното опазване на здравето “, разяснява Красимира Гергинова.
Това я стимулира да стане част от европейска партия Волт и се включва в листата за претендент евродепутат.
13. Васко Делирадев
Васко Далирадев е на 39 години и е роден в София.. Завършил е 81-во приблизително просветително учебно заведение “Виктор Юго” с профил Математика и информатика.
Женен е и има 4 деца. В момента се занимавам с представяне на артикули за природосъобразен метод на живот.
„ За мен и моето семейство физическото и психологично здраве са идея. През 2013 загубихме щерка си след тежко боледуване. След съвсем 5 години битка за нашето дете, доста компликации и неналичието на съответна здравна поддръжка, загубихме неравностойната борба “, споделя Васко.
Тогава осъзнал безпомощността на здравната система в нашата страна. Като съществени проблеми показва неналичието на ранно диагностициране, опция за лекуване в чужбина, липса на дарителски акции и психична помощ за фамилиите.
Част от измененията, за които ще работи са към този момент заложени в стратегическата рамка за европейско съдействие в региона на образованието и образованието, а точно:
– Превръщане на учението през целия живот и подвижността в реалност;
– Подобряването на качеството и успеваемостта на образованието и образованието.
14. Йорданка Петрова
Йорданка Петрова е родена и израснала в Пазарджик. Завършила е Професионална гимназия по химични и хранителни технологии.
Впоследствие заема високи позиции във компании в региона на застраховането и недвижимите парцели.
Личната й идея да се включи интензивно е политиката са децата в неравностойно състояние и хуманното отношение към животните.
15. Георги Стоичков
Георги Стоичков е на 53 години. Работи в Техническия университет в София от към 30 години. Женен е и има две деца.
Неговата идея е обвързвана с образованието и по-специално на бюджетите на университетите.
„ Може би бяха въведени с положителни планове и цел, само че в последна сметка не реализираха нищо позитивно, тъй като с изключение на да улеснят счетоводството на администрацията, те не оказват помощ по никакъв метод, нито на преподавателите, нито на учениците “, счита Георги.
Друг приоритет за него, който го е предиздвикал да влезе интензивно в политиката, е бягството от персонална отговорност на администрацията в България.
„ В последна сметка, тази система се устоя от парите на хората и работата ѝ е да оказва помощ на жителите. Иска ми се да взимаме положителните образци от другите уредени страни, с цел да подобрим нашето положение “, безапелационен е Стоичков.
16. Анна Филипова
Анна Филипова е на 27 години и е от София. Има бакалавърска степен по „ Икономика “ от Университета за национално и международно стопанство (УНСС). В момента приключва магистратура „ Бизнес администрация със специализация “Висш мениджмънт” още веднъж в УНСС.
Като младеж се интересува от вземането на решенията на общоевропейско равнище и приложението им в законодателството на България. Има дейна гражданска позиция по редица чувствителни тематики.
Каузата й е да работи за основаването на условия, гарантиращи развиването на хората в неравностойно състояние в сходство с техните права и потребности и с полезностите на хуманното и обществено отговорно демократично общество.
Друг от главните ѝ цели е хуманното отношение към животните, защото е уверена, че това е белег на развитите страни. Категорична е, че е належащо уеднаквяване на законодателството на страните членки по отношение на закрилата на животни. Анна посвещава напъните си за основаване на европейски стандарти в тази област посредством въвеждане на безапелационни забрани за безпричинното умъртвяване или подлагане на изтезание на животни.
„ Аз имам вяра в равенството, свободата и във опцията да живеем почтено, тъй като това са европейски полезности, а аз съм европеец! “, безапелационна е Анна Филипова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР