Вчера Макс Верстапен завоюва своята 14-та победа от началото на

...
Вчера Макс Верстапен завоюва своята 14-та победа от началото на
Коментари Харесай

Фетел отправи предизвикателство към Верстапен

Вчера Макс Верстапен завоюва своята 14-та победа от началото на сезон 2022 във Формула 1, откакто победи в Гран При на Мексико Сити. Така двукратният международен първенец излезе еднолично на чело в класицията за най-вече победи в границите на един сезон.
 Верстапен с историческа 14-та победа за сезона във Формула 1, Хамилтън и Перес допълниха подиума в Мексико Верстапен с историческа 14-та победа за сезона във Формула 1, Хамилтън и Перес допълниха подиума в Мексико
Преди вчерашното съревнование той делеше първото място с Михаел Шумахер и Себастиан Фетел, които победиха по 13 пъти през 2004 и 2013. След финала на конкуренцията в Мексико Фетел съобщи, че се радва за новия връх на Верстапен и провокира актуалната звезда на Ред Бул да приключи сезона с 16 победи.

„ Браво на него. Той има страховит сезон, тъй че се надявам да успее да завоюва 16 победи, тъй като всичко друго ще е разочароващо. Радвам се за Ред Бул, аз още познавам доста от хората в тима, доста се веселя за тях.

„ Те завоюваха много надпревари, макар че бяха по-тежки от всички други при започване на годината, а в този момент към този момент са леки. Така че те разполагат с колата, а и Макс също прави невероятна работа “, съобщи Фетел.
 Верстапен след историческия успех в Мексико: Ще се опитам да печеля още надпревари Верстапен след историческия успех в Мексико: Ще се опитам да печеля още надпревари
Освен върха за най-вече победи през вчерашния ден Верстапен счупи и този за най-вече точки в границите на един сезон. Сегашното върхово достижение бе на Люис Хамилтън, който през 2019 година събра 413 точки в 21 надпревари. Верстапен пък към този момент има 416, а до края на годината има цели два кръга.

Първият от тях ще бъде в Бразилия идната седмица, където ще се организира и последният за сезона съботен спринт. Самата акция пък още веднъж ще приключи в Абу Даби, като надпреварата на „ Яс Марина “ е планувано за 20 ноември. Теоретично след него Верстапен може да има на своята сметка 16 победи и цели 476 точки, при оптимално налични 596 пункта в 22 кръга.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР