Вчера излязохме на международни пазари, за да наберем дълга, заложен

...
Вчера излязохме на международни пазари, за да наберем дълга, заложен
Коментари Харесай

Народът вие от ужас! Асен с усмивка на лице призна: Вчера изтеглих още 2 млрд. евро дълг

„ Вчера излязохме на интернационалните пазари, с цел да наберем дълга, заложен в Бюджета. Емисията беше сполучлива, съвсем три пъти повече имаше предложение за нашата емисия, в сравнение с искахме да наберем на пазара “. Това съобщи финансовият министър Асен Василев.
Той участва на форума „ Digital trends “.
„ Успяхме да наберем седемгодишния дълг на награда от 150 базисни точки, което е 1,5% над общоприетото, което е много по – на ниска цена в сравнение с последната емисия, която България направи. Там наградата беше над 2,5% по – висока “, сподели още Василев. Финансовият министър акцентира, че дългът ще се употребява за Бюджета в огромната си част за рефинансиране. „ Сега взехме малко над 2 милиарда евро “, разясни Василев.
Василев разяснява и обвиняванията, че по време на локалния избор Политическа партия са работили дружно с Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ против ГЕРБ, с претекста, че в София те са били най – главният им конкурент. „ Това са предизборни приказки на пазара. Надявам се пазарът да е приключил “, добави Асен Василев.
България емитира нов външен дълг от 2,3 милиарда евро с две излъчвания на външните пазари. Той е разпределен в две излъчвания с падеж 7,5 и 12,5 години, написа още financialtribune.bg.
„ Вчера излязохме на интернационалните пазари, с цел да наберем дълга, заложен в Бюджета. Емисията беше сполучлива, съвсем три пъти повече имаше предложение за нашата емисия, в сравнение с искахме да наберем на пазара “, разяснява финансовият министър Асен Василев
„ Успяхме да наберем седемгодишния дълг на награда от 150 базисни точки, което е 1,5% над общоприетото, което е много по – на ниска цена в сравнение с последната емисия, която България направи. Там наградата беше над 2,5% по – висока “, сподели още той.
По думите на финансовия министър дългът ще се употребява за Бюджета в огромната си част за рефинансиране.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР