Вчера имаше едно невероятно събитие г-жо Галунова (Цвета Галунова, депутат

...
Вчера имаше едно невероятно събитие г-жо Галунова (Цвета Галунова, депутат
Коментари Харесай

Ицо Хазарта към Възраждане: На протеста си пуснахте песен без да питате, това е незаконно

" Вчера имаше едно необикновено събитие г-жо Галунова (Цвета Галунова, народен представител от Политическа партия " Възраждане " ). Един митинг, който организирахте. На вашия митинг звучеше химнът на Кирил и Методий. Аз си направих една информация - Вие не сте поискали позволение да го употребявате, от никой. Преди няколко месеца сте създали митинг пред Министерство на културата, употребява ли сте ария на Емил Димитров - не се питали никой. Направили сте го нелегално. " Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Христо Петров - Ицо Хазарта.

Коментарът му беше по време на съвещание на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, на което се организира разискване на законопроект за квоти за българска музика в публичните медии, импортиран от " Възраждане ".

Председателят на Комисията по културата и медиите и народен представител от " ИТН " Тошко Йорданов съобщи, че постоянно, когато музика на " Ку-ку-бенд " е била употребена по митинги, преди този момент е било желано тяхното позволение

В залата участваха известни имена от българската сцена от близкото минало като Здравко Желязков от дует " Ритон ", Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Петър Писарски, както и Ясен Козев от " Музикаутор ", Ценко Минкин от Съюз на българските композитори, Жорж Йорданов от Свободни създатели на пазара, представители на АБРО, Министерство на културата и други.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР