Вчера бяха разобличени всички лъжи, които се изговориха по конкретния

...
Вчера бяха разобличени всички лъжи, които се изговориха по конкретния
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ за приватизацията на „Техноимпекс”: Рунд пореден

Вчера бяха разобличени всички неистини, които се изговориха по съответния проблем (приватизацията на „ Техноимпекс 98” от Корнелия Нинова и др.) – благодарение на документи, разяснява в студиото на „ Тази сутрин” Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Вчера сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия имаше спор проверявана ли е Нинова за тази договорка от прокуратурата.

„ Оказва се, че освен са правени такива инспекции, те са две. И една финансова проверка. И всички по безапелационен метод са потвърдили, че няма нарушения”, разяснява Зафиров.

„ Нека не трансформираме политиката в счетоводство, давам ви документи, където прокуратурата споделя, че няма учредения за започване на производство”, добави той.

Това, че някои господа се изявяват като прокурори, че си разрешават да раздават морални оценки е различен въпрос, сподели още Зафиров.

„ Как може да се откри, че не е осъществено закононарушение, без да се да е направена инспекция (…) Видно е, че са правени не една, а две инспекции и една финансова проверка – какви по-големи доказателства за това, че в тази договорка няма нищо укоримо?”, попита Зафиров.

Атаката против Корнелия Нинова е разумната трета стъпка в опита на ГЕРБ да овладее опозицията след несполучливото предложение на Нинова на председателския пост в Народно събрание и предлагането опцията за огромна коалиция, счита депутатът.

„ В писмото написа, че не са открити преписки или досъдебни производства по отношение на придобиването на акции на „ Техноимпекс”. Нинова споделя: „ Не съм осъждана, всичко е законно”, както не са осъждани и 98 – 100 % от участниците в тези процеси, разяснява пък депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„ Имаме двоен критерий, тази приватизационна договорка не е безпроблемна – за 70 хиляди $ купуваш (активи за – б.ред.) 1,8 млн. деноминирани лв., плюс още активи за 1 млн. При заплата към 200 лева по това време. Това е външнотърговско сдружение, с филиали в арабски страни, с активи, с пари в банковата сметка. Явно има два типа приватизацията – чистата е там, където е взела участие Българска социалистическа партия, а престъпната другата”, сподели още той.

„ Тази договорка не отива на обществената правдивост на БСП”, добави Биков.

Вижте още от диалога във видеото:

-->

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР