Вчера бе представена първата книга на журналиста Евгения Атанасова Кристо,

...
Вчера бе представена първата книга на журналиста Евгения Атанасова Кристо,
Коментари Харесай

Журналистът Евгения Атанасова представи книгата си Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове

Вчера бе показана първата книга на журналиста Евгения Атанасова " Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове ". Тя споделя за изкуството и философията на световноизвестния художник от български генезис Христо Явашев – Кристо. Премиерата приключи с прожекция на кино лентата й " Мост към Кристо ".

В книгата има доста неповторими фотоси от процеса на градежа на кейовете – един от последните планове на международния художник Кристо.

„ Кросто изяснява философията си като безусловно ирационална и подчинена на хубостта и страстта. Той е доста физическа персона – доста сила и доста физическо и прочувствено преживяване на този план “, разяснява Атанасова в изявление за предаването " Хоризонт до обед ". Тя описа:

„ Работя върху биографията на Кристо, тъй като го считам за забавна персона, която може да даде доста информация за времето, в което е живял, за едно време, което е пренесъл в друго време. Тази книга се случи, тъй като събрах доста информация за самия план. Отидох там като част от работата по биографията и се върнах и видях, че в действителност към този момент знам по какъв начин един цялостен план се прави, мисли, реализира и по-късно скапва. Искаше ми се някак това да остане запечатано. Там бяха въвлечени доста хора, случки, страсти и неща, значими за философията на Кристо, в това число разбирането му за хубост “.

Кристо като създател не бяга, а приказва непосредствено, сподели Евгения Атанасова. За финансирането на плана тя изясни: „ Подготвителните рисунки се продават. Те са от неговата ръка. Днес огромната част от художниците рисуват с асистенти, Кристо рисува самичък, даже си рамкира рисунките. За финансирането – продават техни творби. /…/ Те взимат срещуположен заем против подадени творби. Той няма никакви рекламни контракти с тези банки “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР