Вчера, 16 октомври, анализаторите на Cointelegraph съобщиха за одобрението на

...
Вчера, 16 октомври, анализаторите на Cointelegraph съобщиха за одобрението на
Коментари Харесай

Криптовалутата биткойн поскъпна на фона на фалшиви новини

Вчера, 16 октомври, анализаторите на Cointelegraph оповестиха за утвърждението на Комисията по скъпите бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) за спот биткойна ETF на BlackRock. На фона на слуховете цената на флагманската криптовалута надвиши 30 000 $, само че след известно време обявата беше отстранена. В резултат на това —- след унищожаване на фалшив новините за BTC котировката на виртуалната монета от $28,458.98 мигновено рухна.

Популярният анализатор на Bloomberg Джеймс Сейфарт означи в своя профил на платформата X, че няма удостоверение за утвърждение от SEC в нито един главен източник. На собствен ред, репортерът на FOX News Елинор Терет сподели, че се е свързала с представители на BlackRock, които също са отрекли новината.

Към сутринта на 17 октомври, съгласно аналитичния тракер CoinMarketCap, биткойнът се търгува за $28 176 с пазарна капитализация от $549,8 милиарда Трейдърите са направили дневни покупко-продажби на стойност $26 милиарда, което е скок от 135% по отношение на през вчерашния ден. Доминирането на пазара на биткойн също се е нараснало с 50,7%.

Одобрението на спот ETF върху BTC е едно от най-очакваните събития на пазара на криптовалутите. Смята се, че това е катализатор за внезапното повишаване на цената на виртуалната валута. Анализаторите обаче считат, че SEC няма да се произнесе по този въпрос до 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР