Възстановяването на фериботната връзка между Русе и Гюргево - това

...
Възстановяването на фериботната връзка между Русе и Гюргево - това
Коментари Харесай

Кметът на Русе иска възстановяване на ферибота между Русе и Гюргево

Възстановяването на фериботната връзка сред Русе и Гюргево - това е била една от тематиките на диалог сред кметовете на Русе и Тутракан - Пенчо Милков и Димитър Стефанов, и почетния консул на България в румънския град Плоещ Росен Русев, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация в Русе.

По време на срещата са били разисквани тематики за нужда от втори мост над река Дунав при Русе и от бакплатформа за транспорт на коли и пасажери сред Тутракан и Олтеница.

По думите на Милков има огромна нужда от понижаване на трафика по "Дунав мост ". С построяването на фериботна връзка сред Русе и Гюргево, към която да се насочват камионите, ще се облекчи напредването на леки коли по мостовото оборудване. Преминаването на транспортни средства към Румъния през Тутракан също ще понижи трафика в източна посока.

Според Милков Русе и Тутракан работят интензивно и взаимно за развиването на целия район, което безспорно ще се отрази и на стопанската система на двете общини.

От русенската община осведомят, че почетният консул на България в Плоещ Росен Русев е изразил предпочитание интензивно да работи с румънските управляващи за постигането на тези цели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР