Възродената британска компания Lister Cars, известна със своите състезателни автомобили

...
Възродената британска компания Lister Cars, известна със своите състезателни автомобили
Коментари Харесай

Най-бързият всъдеход в света ще е дело на Lister

Възродената английска компания Lister Cars, известна със своите спортни коли за 24-те часа на Льо Ман е твърдо решена да направи най-бързия кросоувър в света, който да отнеме купата от новоизлюпеното Lamborghini Urus. По плана към този момент се работи интензивно, а от компанията пуснаха първия тийзер.

Ще напомним, че Urus разполага с четирилитров битурбо осемцилиндров мотор, който е с мощ 650 конски сили. Максималният му въртящ миг е 850 Нм при 2 250 об/мин. За първи път в автомобил Lamborghini се употребява и осемстепенна автоматизирана трансмисия от ZF. Всичко това разрешава на Urus да форсира от 0 до 100 км/ч за 3.6 секунди, а до 200 км/ч - за 12.8 секунди. Максималната му скорост е 305 км/ч.

По информация на изданието Autocar новият Lister ще разполага с мощ от порядъка на 670 конски сили. Той ще се прави въз основата на Jaguar F-Pace SVR и най-вероятно ще получи моделното име Lightning. От компанията възнамеряват производството на 250 такива кросоувъра, само че все още няма повече изясненост по отношение на ТТ данните на новия кандидат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР