Възрастно семейство от асеновградското село Леново живее с близо 200

...
Възрастно семейство от асеновградското село Леново живее с близо 200
Коментари Харесай

Възрастна двойка изнемогва с по-малко от 200 лева месечно

Възрастно семейство от асеновградското село Леново живее с близо 200 лв. месечно. 64-годишната Ангелина Стайкова е безработна и двамата със брачна половинка й се издърждат с минималната пенсия на мъжа, която е в размер на 169,45 лв.. Двамата живеят в фамилна къща, която е разграничена на два парцела, съобщи кореспондент на Actualno.com. Това е и повода, заради която са им отказани всевъзможен тип помощи – обществена, за отопление и други. Ангелина има по-малка сестра, която не е до нея.
Съпругът, пък, има брат, чието финансово положение също не е изключително устойчиво. Синът на семейство Стайкови е работел в завод за дограма, само че от известно време и той е незает. За да покрива потребностите от първа нужда – най-вече храна - Ангелина постоянно разчита на дарения от църквата, където поставя съвсем безплатен труд. 30 лв. получава дамата за това, че оказва помощ с работата в храма. „ 64-годишната жена и брачният партньор й вземат участие в поддръжката на всички параклиси и на църквата в село Леново. “, посочи кметът на обитаемото място Борис Ангелов.

Семейството разчита на помощ от съседи, познати и даже непознати хора от селото. Жената страда от разнообразни болести, само че заради неплатени здравни осигуровки и финансова неспособност, не посещава медицински заведения и не се лекува. За да покрие най-малко част от разноските за неща от първа нужда, 64-годишната жителка на Леново изиска от Община Асенoвград финансова помощ в размер на 300 лв.. Общинските съветници в града взеха решение да провиснал на фамилията еднократно сумата от 100 лв.. Решението бе взето с 27 гласа „ За “ и един „ Въздържал се “.

Кметът на селото Борис Ангелов даде обещание, че ще направи всичко допустимо, с цел да обезпечи средства, с които фамилията да покрие най-малко разноските си за отопление през зимния сезон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР