Възражение срещу решението на Природо-математическата гимназия /ПМГ/ Васил Друмев във

...
Възражение срещу решението на Природо-математическата гимназия /ПМГ/ Васил Друмев във
Коментари Харесай

Избухна скандал в Природо-математическата гимназия в Търново заради наградата „24 май”

Възражение против решението на Природо-математическата гимназия /ПМГ/ „ Васил Друмев ” във Велико Търново във връзка кандидатурата за премията „ 24 май ” на Общината направи в сряда дванайсетокласникът Петко Казанджиев. Младежът и неговият съученик Денислав Станчев са номинирани от своите класни ръководители за носители на премията, само че Педагогическият съвет с 26 гласа „ за ” избира за наградата да се състезава Денислав.

„ Искам да се опитам да се преборя със субективния фактор при гласуването на кандидатурата, тъй като субективизмът, предварителните сделки сред учителите и войната сред лобитата може да лишат гимназията от оценката ”, сподели на конференция Петко Казанджиев. За да се изключи въздействието на човешкия фактор, зрелостникът предлага да се вкара точкова система на критериите, записани в статута на премията. Според него номинацията на Денислав не дава отговор на критерия „ Индивидуален принос в създаването и присъединяване в планове и стратегии от интернационално и/или национално равнище ”.

„ Тъй като номинацията не дава отговор на Статута, тя следва да бъде изключена от класирането като невалидна. Ако ли не, отивайки на общински кръг, се отстрани опцията, премията да бъде извоювана от ПМГ „ Васил Друмев ”, заради дисквалификация на претендента ”, е написал във възражението си ученикът. „ Благодарение на родителите си и на Господ аз си пребивавам сносно. Няма от какво да се окайвам, само че желая да се трансформират нещата ”, съобщи Петко Казанджиев. Възпитаникът на ПМГ е признат към този момент за студент в Университета в Ню Йорк и в още четири университета в Англия.

„ Още при вземането на решението бях наясно, че то ще бъде мъчно и дискусионно. Затова при гласуването предложих всеки сътрудник документално да изрази своето мнение ”, сподели шефът на ПМГ Ангел Гушев.

Той добави, че във вота са взели участие 52-ма души. 26 от тях са подкрепили Денислав Станвев, 24 – Петко Казандживев, а двама са дали своят вот „ въздържал се ”.

„ Това, което се случва, няма да повлияе позитивно на излъчената кандидатура и тази година премията „ 24 май ” може да не бъде присъдена на възпитаник от гимназията, което е тъпо ”, безапелационен е Ангел Гушев.

Той разяснява още, че въз основата на несъгласие не може да промени решението на Педагогическия съвет, още повече че срокът на показване на кандидатурата в Общината е изминал – 25 април, а възражението на Петко Казанджиев е от 30 април.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР