Възраждане ще сезират Конституционния съд за решението на парламента да

...
Възраждане ще сезират Конституционния съд за решението на парламента да
Коментари Харесай

Възраждане и БСП ще сезират Конституционния съд

" Възраждане " ще сезират Конституционния съд за решението на Народното събрание да се показа военна помощ на Украйна, като за задачата стартират да събират нужните подписи измежду депутатите.

Това разгласи водачът на партията Костадин Костадинов. До момента са събрани 24 подписа. Нужни са още 21. Той прикани " Българска социалистическа партия за България ", в случай че в действителност са срещу военната помощ, да се подпишат.

 Според " Възраждане " е противоконституционно Народното събрание да задължи държавното управление да изготви и показа контракта за военна помощ.

Костадинов пресметна, че досега България е предоставила 448 млн. лева помощ за Украйна, а в това време няма предпочитание да се обезпечат 650 млн. лева за повдигане на минималната работна заплата.

" Президентът Радев не спря даването на оръжие за Украйна. Обръщаме се към него - дължите пояснение на обществото. Предадохте левите хора, предадохте социалистите, които ви издигат. Ние до дъно ще се борим срещу, тъй като считаме, че това въвлича България във войната ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя разгласи, че е и Българска социалистическа партия ще сезира Конституциония съд.

" Отправихме покана към " Възраждане " да ни поддържат. Ако това не стане, ще сезираме омбудсмана. Надяваме се да съберем обща подписка ", сподели още Корнелия Нинова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР