Възраждане ще издигне кандидат за председател на 49-ото Народно събрание

...
Възраждане ще издигне кандидат за председател на 49-ото Народно събрание
Коментари Харесай

НОМИНАЦИЯ: Възраждане обяви кандидата си за председател на Народното събрание

" Възраждане " ще издигне претендент за ръководител на 49-ото Народно заседание (НС), заяви водачът на партията Костадин Костадинов пред публицисти преди утрешното първо съвещание на новия парламент.

Както предходния път, по този начин и в този момент, това ще бъде юрист Петър Петров, уточни той по отношение на предлагането на " Възраждане " за ръководител на Народно събрание.

Както и преди, по този начин и в този момент, единствената кандидатура, която ще подкрепим, е кандидатурата на " Възраждане ", съобщи още Костадинов в отговор на въпроса дали ще поддържат номинацията за ръководител на Народно събрание на най-голямата парламентарна група.

На въпрос имало ли е проблем с разпределението на местата в пленарната зала и дали са имали искания до коя партия да не стоят, Костадинов сподели, че " Възраждане " не са имали искания, а такива са имали от " Продължаваме промяната - Демократична България ", които желали да бъдат от страната на ГЕРБ-СДС. " Ние им предложихме, като желаят да са от страната на ГЕРБ, ние да сме от другата страна, да получим тогава един еднороден блок, с цел да не раздират нашите места на два блока, тъй като групата към този момент е огромна - една част стоят в предния блок, друга част – в задния блок. Те не се съгласиха на този вид, вследствие на което се върнахме на противоположния и резервираме съвсем същата настройка от предходното Народно заседание ", изясни Костадин Костадинов.

Попитан дали ще отидат на договаряния за сформиране на държавно управление с първата политическа мощ, той сподели, че още на следващия ден във встъпителната тирада ще разгласят целите на " Възраждане “. Ако някой от хората, които са в Народното събрание, споделя нашите визии, добре пристигнал е да беседва с нас, добави Костадинов. Той още веднъж уточни, че " Възраждане " ще поддържа само и единствено кабинет на " Възраждане ".

На въпрос за целите на партията в Народно събрание, Костадинов сподели, че имат ясно декларирани цели по време на акцията и считат да ги отстояват в този парламент, колкото и време да работи той. На първо място - отбрана на българския народен интерес, опазване на българската финансова самостоятелност с провеждането на референдума за опазване на българския лев, превъзмогване на финансовата рецесия, която сега е доста сериозна и има заплаха да се задълбочи, уточни Костадинов. Затова, съгласно него, би трябвало да поговорят още при започване на Народното събрание доста интензивно за приемането на бюджета.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР