Възраждане на Спартакиадите на народите на Русия с пълноправно участие

...
Възраждане на Спартакиадите на народите на Русия с пълноправно участие
Коментари Харесай

В Русия предлагат спартакиади като в СССР да заменят участието в олимпиади

Възраждане на Спартакиадите на народите на Русия с пълноправно присъединяване на всички региони от страната би разрешило на спортистите, за които в този момент са затворени интернационалните надпревари, да вземат участие редом с Олимпиадата и да бият олимпийските и международни върхове. "

Това предлага един от специфичните пратеници на президента Владимир Путин, представен от РБК. Според Рамазан Абдулатипов - някогашен водач на Дагестан, това би бил заслужен отговор на решението на Международния олимпийски комитет за зимните игри в Пьончан и скоро той официално ще го предложи на президента и на министерството на спорта.

Абдулатипов счита, че " в интернационалните надпревари от ден на ден се намесва политиката и ще е по този начин, до момента в който не бъдат реформирани интернационалните антидопингови организации, а страните с по-слаби тимове от нашия не престанат да ползват към нас нелоялен и и искрено казано мръсни способи за битка ".

Последната лятна олимпиада, на която взе участие имперска Русия, е през 1912г. След това по времето на Йосиф Сталин се появяват руски шампионати, определяни като " същински мотор на всеобщия спорт ". През 1952г. Съюз на съветските социалистически републики се завръща в олимпийското придвижване на летнити игри в Хелзинки. През 1956г. това става за пръв път и на зимни игри - в Кортина Д`Ампецо.

По същото време - от 1956г. до 1991г. - в Съветския съюз шампионатите са прекръстени на Спартакиада на народите на Съюз на съветските социалистически републики с локални издания в съюзните републики. Обикновено летните са провеждани година, а зимните - две години, преди олимпиада за да се откроят най-хубавите и да стартира подготовката за международното спортно събитие.

Сега за тях се е сетил Абдулатипов, съгласно който съветските спортисти към този момент са подложени на " постоянна дискриминация " на интернационалните надпревари и спартакиадите са добра опция, още повече в случай че са открити и за участници от чужбина.

Идеята му не е напълно непозната на Москва - след допинг абсурда, поради който през 2016г. съветски състезатели бяха отстранени от Паралимпийските игри в Рио де Жанейро, за тях страната провежда различен шампионат в съветската столица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР