Възраждане изпрати писмо до г-н Светлан Стоев, служебен министър на

...
Възраждане изпрати писмо до г-н Светлан Стоев, служебен министър на
Коментари Харесай

Възраждане с позиция за случващото се в Афганистан

" Възраждане " изпрати писмо до господин Светлан Стоев, длъжностен министър на външните работи, господин Георги Панайотов, длъжностен министър на защитата и господин Пламен Тончев ръководител на Държавна организация национална сигурност (ДАНС)

В него изложи позицията си във връзка с мнението на България за протичащото се в Афганистан.
 Стена на турската граница ще стопира афганистански бежанци Стена на турската граница ще стопира афганистански бежанци
Бельо, празна бутилка и свежи отпечатъци от стъпки издават признаци на мигранти, които се промъкват към нова стена по границата сред...

Към момента там има български жители, които не знаят по кое време и от къде ще бъдат евакуирани.

Ние от Възраждане призоваваме Министерството на Външните работи и Държавна организация национална сигурност да се свържат със сънародниците ни в Афганистан с точна информация по кое време и по какъв начин ще бъдат евакуирани. Сънародниците ни да бъдат евакуирани и да бъдат върнати в България час по-скоро, с цел да не бъде в заплаха живота им, пишат в послание до медиите от партията.

" Преди българската страна да поддържа Организация на обединените нации и заявления, които показват поддръжка за афганистанския народ, е наложително да се погрижи за това всички български жители да бъдат в сигурност.

Във връзка с това и във връзка с задаващата се бежанска вълна, от " Възраждане " сме безапелационни, че границите ни не могат да бъдат отворени за бежанци.

Към момента България се намира в икономическа, обществена и политическа рецесия, а евентуално и в идна здравна такава. Ситуацията в страната ни допуска концентриране на напъните на всички политически партии за разрешаването на стоящите пред България въпроси.
 Ще одобряваме афганистанци, единствено в случай че имаме народен консенсус Ще одобряваме афганистанци, единствено в случай че имаме народен консенсус
На съвещанието на Министерския съвет било разисквано страната ни да се включи в общата европейска скица за банкет на афганистанци. Това за...

В тази обстановка сме безапелационни, че страната ни не е в положение и във опция да оказва каквото и да е подпомагане на бежанци, защото в рамките на самата България по-голяма част от популацията има потребност от помощ, която страната не му оказва. Ще потвърдим казаното с два образеца: по-голяма част от пенсионерите ни живеят под обществения най-малко и действително са бедстващи, за които помощ няма и то в личната ни страна, смъртността в страната ни е толкоз висока – все едно сме във война и други

Във връзка с това ние от " Възраждане " сме безапелационни, че няма да допуснем страната ни да е гостоприемник на бежанци, даже и сякаш преминаващи през нея. Заедно с нуждаещите се има голям риск в страната ни да нахлуят и коренно настроени субекти.

Имаме образец с град Харманли, в който от години има неразрешими проблеми с настанените в бежанския лагер - експанзия, заболявания, сбивания и други В центъра от време на време са настанявани и незаконно пребиваващи. Гражданите на Харманли са пострадали от следствията от взети от политиците решения.

При най-бегла индикация, че през страната ни ще премине бежанска вълна, ние от Възраждане ще разположим въоръжени цивилен патрули по границата и ще я пазим. Ще се погрижим това да бъде отразено от всички интернационалните медии. Няма да допуснем за решенията на политици да " заплаща " народът, както " заплащат " жителите на Харманли към този момент години. Нито здравната, нито обществената, нито която и да е система в страната е способна да посрещне бежанска вълна.

Готови сме да окажем поддръжка за опазването на границите на Родината ни. "

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР