Възприемаме мангото като екзотичен плод, а сега е лято и

...
Възприемаме мангото като екзотичен плод, а сега е лято и
Коментари Харесай

Манго за консумация специално през лятото


Възприемаме мангото като другоземен плод, а в този момент е лято и купичка от него гарниран с топка сладолед може да ни зареди с въодушевление. Плодът, също така е потребен и за наслада на дамите богат на вода – 83%, което го прави по едно и също време изобилен и диетичен. Изследователи от университета на Пенсилвания са пресметнали, че хапвайки манго преди главно хранене, понижаваме с 15% погълнатите калории по-късно.

В него се намират 3 г фибри, което се отразява добре на цялостния ни тонус и поддържане на стомаха ни постоянен.

Мангото е скъп откъм обезпечаване на потребни субстанции. В него се намират 20 витамини и минерали, тъй че забравете най-малко през топлия сезон флакончентата – осигурете си ги със сурови плодове.

Плодът е един от богатите източници на витамин С , който укрепва организма и имунитета – уместно при нормалните чести срещи с инфекциозни причинители при високи

температури.

Освен че работи противовъзпалително, витамин С е основен за образуването на колаген, което подсигурява младостта на кожата ни най-малко по два метода – поддържа еластичността ѝ и стопира нездравословното влияние на ултравиолетовите лъчи върху нея. Всяка маска с манго върху кожата в допълнение не би била непотребна за поддържане на хубостта и здравето ѝ.

Свързани публикации.. Фенолите в мангото защищават от листериоза 1 За колагена и съединителните нишки – могат ли да ни оказват помощ питателните добавки? 0 Коктейл от витамин С и цинк против грип, само че... 4

Един два плода обезпечават дневната потребност от аскорбинова киселина, което укрепва здравето и хубостта на венците ни.

Комбинацията от витамин С, фибри и пектин оказва помощ и за контрола на холестерола. Предвид ниския му гликемичен показател , мангото

е подобаващ за консумация от хора с диабет.

Противовъзпалителните му и укрепващи имунитета свойства се допълват от съдържащия се в него бета-каротин . Количеството на 100 г е по-ниско в сравнение с при морковите или спанака, само че е същото колкото при прасковите. Полезен е и за очите, като подкрепя зрението и защищава от „ изсъхнало око “.

Мангото е източник на галова киселина и галотанини, които същот имат антиоксидантни и антиканцерогенни свойства .

Имайте поради, че в магазинната мрежа предлаганото манго не всеки път е узряло. За да стане по-приятно за консумация то би трябвало да е леко омекнало на досег. До този миг то може да се съхранява в хартиена торбичка на стайна температура, по-късно до 5 дни в ледник.

Различните сортове манго се отличават със характерен усет. Плодът несъмнено работи алкализиращо на организма и съгласно някои като афродизиак за мъжете.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР